Svampet æblekage

Du skal bruge: 
Kage:
7 blandede æbler - jeg har brugt Felippa og Discovery.
4 æg
300g sukker
100g smeltet smør
1,5 dl. mælk
300g hvedemel
2 tsk bagepulver
3 tsk kanel

Topping:
150g smør
2,5 dl Farin

Antal personer: 
16
Fremgangsmåde: 

Kage:
Æbler skrælles, skylles og skæres i mundrette bidder.
Æg og sukker piskes luftigt, tilsæt 100g smeltet smør og mælk under piskning.
Bland hvedemel, bagepulver og kanel og tilsæt dette under piskning.

Hæld dejen i en 30x20 cm smurt bradepande. Top op med æblestykkerne.
Kagen forbages i ca. 25 minutter ved 200 grader.
Imens tilberedes topping.

Topping:
Farin og 150g smør smeltes i en gryde. Toppingen hældes over den nu forbagte kage.
Kagen bages yderligere i ca. 10 minutter. Pas på, at toppingen ikke brænder på.

Samlet bagetid ca 35 minutter ved 200 grader

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Fri, 22/09/2017 - 07:59