Grove græskarbrud

Du skal bruge: 
Denne opskrift giver 18 brud.

5 dl lunken vand
40 g gær
20 g sukker
400 g fuldkornsmel
ca. 550 g hvedemel
15 g salt
60 g blødt smør
400 g hokkaidogræskar (ca. et halvt græskar)
2 æg
150 g græskarkerner

Fremgangsmåde: 

Opløs gæren i vandet og kom sukkeret i.
Tilsæt fuldkornsmel, salt og mel nævnte rækkefølge og ælt dejen til den er samlet.
Tilsæt det bløde smør og ælt dejen til smørklumperne er væk og dejen den er smidig og glat.
Lad dejen hæve en times tid på bordet.
Fjern kerner og skræl fra græskaret og riv frugtkødet groft.
Lav en stor fordybning i midten af dejen. Slå æggene ud i fordybningen og kom efterfølgende græskarkerner og græskar i.
Fold dejen ind over fyldet, så der dannes en stor bolle med fyld. Hak dejen i mindre stykker med en kniv. Fold dejen sammen med fyldet indtil dejen er delt i mange små stykker og græskaret og kernerne er godt fordelt. Dejen bliver meget våd og snasket, men det er meningen.
Del dejen i 18 boller og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i ca. 45 minutter.
Tænd ovnen på 200 °C varmluft og bag græskarbrudene i ca. 12-15 minutter.

opskrift tilføjet af Anna Kirkeby Mon, 30/10/2017 - 22:00