Tapas på ét fad

Du skal bruge: 
5 hårdkogte æg
50 g gule sennepsfrø
3 spsk æbleeddike
1 spsk creme fraiche
2 forårsløg
1 rød chili
1 spsk citronsaft
2 håndfulde feldsalat
7 blommetomater
2 spsk solsikkekerneolie
1 spsk balsamicoeddike
3 spsk rasp
Salt og peber
1 dåse sardiner uden skind og ben
1 par håndfulde cherrytomater
1 rød peberfrugt
Purløg
Dild

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Sennep: Sennepsfrøene hældes i ca. ½ liter kogende varmt vand og stilles i køleskabet, hvor de opblødes i to timer. Si vandet fra og blend de bløde sennepsfrø med æbleeddike. Smag evt. til med salt og peber.

Fyldte æg: Æggene afkøles efter kogning, pilles og halveres. De faste æggeblommer skrabes forsigtigt ud med en ske, moses og røres sammen med to spsk sennep, citronsaft, et hakket forårsløg, hakket chili og et drys salt og peber. Blandingen fordeles herefter i blomme-hullerne i de ti halve æggehvider.

Bagte tomater: Blommetomaterne halveres. Solsikkekerneolie, balsamicoeddike og rasp blandes og smages til med salt og peber. Blandingen smøres på tomaterne og de bages i ovnen ved 200° i 20 minutter.

Anret: Fordel feldsalat på et stort fad sammen med de fyldte æg, de bagte tomater, sardiner, friske cherrytomater og peberfrugt. Drys med hakket dild og purløg. Retten serveres med lækkert, friskbagt brød med smør og hvidvin. 

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Sat, 11/08/2018 - 12:57