Hjemmelavet friskost

Du skal bruge: 
1 liter yoghurt natural
Saft fra ½ citron
1 tsk. salt
9 Hindbær (6 knuste og 3 til pynt)
Friskkværnet peber
1 fed hvidløg
Persille

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Fremgangsmåde: Yoghurt, citronsaft og salt røres sammen. Læg et rent viskestykke/ostelærred i et dørslag. Hæld massen heri, og stil det til afdrypning i en skål i køleskabet i 24 timer, indtil osten er drænet. Den afdryppede valle kan kasseres, men jeg anbefaler, at man benytter det i bagværk, da det udover at tilføre ekstra smag, også giver brødet længere holdbarhed og indeholder protein. 

Et lille udvalg: Man kan røre osten med alt, hvad hjertet begærer, her har jeg rørt tre portioner ud af ostemassen med henholdsvis friske, moste hindbær til den ene portion, hakket persille i den anden portion og et fed, knust hvidløg i den tredje portion. Alle portioner er blevet drysset med en pæn portion friskkværnet peber inden servering.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Sat, 11/08/2018 - 13:01