Pandekager med kompot og flødeskum med rom

Du skal bruge: 
Pandekagedej
4 æg
4 spsk sukker
50 g smeltet smør
1 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
Hvedemel
Mælk
Smør til stegning

Kompot
2 æbler
50 hyben
50 mirabeller
3 spsk sukker
5 spsk vand

Flødeskum
½ liter piskefløde
1 tsk rom

Pynt
Et par håndfulde mirabeller
1 æble i skiver
1 håndfuld friske brombær
1 håndfuld rosenblade

Antal personer: 
8
Fremgangsmåde: 

Pandekager: De tørre ingredienser (hvedemel, vaniljesukker og bagepulver) røres sammen og stilles til side. Æg, sukker og smeltet smør piskes sammen, og de tørre ingredienser tilsættes under omrøring. Tilsæt evt. mere mel, indtil dejen er sej at røre uden at være tør. Tilsæt herefter mælk, stadig under omrøring, indtil dejen igen er lind. Bag pandekagerne på panden i smeltet smør. Der burde være dej til ca. 8 pandekager. Pandekagerne stilles til afkøling.

Kompot: Æbler skæres i tern og koges sammen med hyben, mirabeller, sukker og vand under omrøring til frugt og bær er udkogt. Kompotten moses herefter igennem en finmasket si for at fraskille kerner og skind – det er en god ide at bruge en dejskraber til formålet. Kompotten stilles til afkøling.

Flødeskum: Piskefløde piskes til skum, og rom tilsættes under omrøring. Jeg har brugt en rom, som jeg havde ladet trække med sidste års høst af modne solbær.

Anretning: Pandekagerne lægges lagvis med kompot og flødeskum og pyntes med friske mirabeller, æbleskiver, rosenblade og brombær. 

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Sat, 11/08/2018 - 13:03