Høstfest sylterier

Du skal bruge: 
Syltede rødløg:
1,5 dl lagereddike
2 dl vand
3 spsk sukker
10 peberkorn
2 laurbærblade
200 g rødløg

Syltede agurker:
1 spsk groft salt
250 g agurk
2,5 dl lagereddike
6 spsk sukker
10 knuste peberkorn
En stil frisk dild eller dildskærm

Græskar- og æblechutney:
300 g hokkaidogræskar
125 g æble
½ rød chili
25 g ingefær
2,5 spsk sukker
2 spsk æblecidereddike
3 spsk vand
¼ tsk salt

Fremgangsmåde: 

Syltede rødløg:

Eddike og vand bringes i kog sammen med sukker, peberkorn og laurbærblade. Rødløg skæres i både og koges med lagen i 2 minutter. Det hele hældes på 0,5 liter glas og stilles på køl.

 

Syltede agurker:

Agurk skæres i tykke skiver og vendes med salt. Lad saltet trække væsken ud af agurkeskiverne i ca. 10 minutter. Sukkeret opløses i stuetempereret lagereddike. Giv agurkerne et kort skyl under rindende koldt vand i et dørslag og ryst vandet fra. Det hele hældes på et 0,5 liter glas og stilles på køl.

 

Græskar- og æblechutney:

Græskar og æble skæres i tern, chili hakkes og ingefær rives. Alle ingredienserne kommes sammen i en gryde og bringes i kog. Lad derefter simre ved svag varme i ca en time. Det hele hældes på et 0,5 liter glas og stilles på køl.

 

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Mon, 20/08/2018 - 17:58