Muffins med tranebær

Du skal bruge: 
150 g tranebær
3 spsk sukker
2 spsk vand
-
125 g smør
375 g sukker
4 æg
3,5 dl creme fraiche
425 g hvedemel
2,5 tsk bagepulver
2,5 tsk vaniljesukker
100 g mørk chokolade

Antal personer: 
24 stk.
Fremgangsmåde: 

Tranebær, 3 spsk sukker og 2 spsk vand bringes i kog i en gryde under omrøring, indtil tranebærrene "popper". Det tager lige toppen af de ellers ret syrlige bær.
 

 

Smørret smeltes og piskes sammen med sukker og æg til en luftig masse. Vend creme fraiche heri. Mel, bagepulver og vaniljesukker blandes sammen og tilsættes under piskning. Chokoladen hakkes og vendes sammen med tranebærrene i blandingen med en dejskraber.

Dejen fordeles i 24 muffinforme og bages ved 180 grader i ca 20 minutter.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Mon, 17/12/2018 - 19:05