Skovmærke-scones

Du skal bruge: 
4 dl. hvedemel
2 dl. speltmel
4 tsk. bagepulver
1. tsk. salt
1 spsk. skovmærkesukker
1 dl. havregryn
3 spsk. rosiner
3 dl. tyrkisk yogurt
1 dl. mælk
0,5 dl. silsikkekerneolie

Antal personer: 
8
Fremgangsmåde: 
  • Hvedemel, speltmel, bagepulver, salt, skovmærkesukker, havregryn og rosiner blandes sammen i en skål.
  • Tyrkisk yogurt, mælk og silsikkekerneolie tilsættes under omrøring - dejen skal være meget fedtet men ikke flydende.
  • Dejen fordeles i 12 lige store boller på bageplade.
  • Drys lidt ekstra skovmærkesukker på toppen af hver bolle.
  • Bollerne bages ved 200 grader i ca 15 minutter.

Skovmærkesukker:

  • 0,5 kg økolgisk rørsukker blendes i en minihakker med ca 10 stk. friske skovmærker.
  • Blandingen hældes ud på et fad og tørres ved stuetemperatur i ca 3-4 dage.
  • Det er en god ide, at røre lidt rundt i blandingen på daglig basis for at undgå, at den klumper.
  • Blandingen kan efter tørring evt. køres igennem minihakkeren igen, hvis man ønsker en finere konsistens.
opskrift tilføjet af Dennis Hensel Wed, 22/05/2019 - 13:05