Sommersalat med chili/appelsindressing

Du skal bruge: 
• 1 bundt rucola
• 1 fennikel
• 1 æble
• 100 gram jordbær
• ½ økoappelsin, saft og skal
• 1 lille fed hvidløg (2 g), finthakket
• 2 spsk. olivenolie
• 1½ spsk. ahornsirup
• ½ tsk. chiliflager
• 1/3 tsk. fint salt

Antal personer: 
3-4
Fremgangsmåde: 

Start med at røre dressingen sammen, så den kan nå at trække lidt, mens du gør grøntsagerne klar. Riv skallen fint af den halve appelsin og rør den sammen med saften, finthakket (!) hvidløg, olie, sirup, chiliflager og salt. Smag dressingen til.
 
Skyl rucola og fjern overskydende væde i en salatslynge eller ved at duppe salaten let med et rent viskestykke. Skær toppen af fenniklen. Brug nogle af de fine toppe i salaten, gem resten til en anden ret. Snit fenniklen helt fint – jo mere papirstyndt des bedre. Skær æblet i tern, og jordbærrene i skiver med en tykkelse på ca. 3 mm.
 
Salaten opbygges: Læg rucola i bunden, fennikel og æbletern ovenpå. Fordel dressingen og vend eventuelt salaten. Læg jordbærrene på toppen til sidst, lige før servering.
 

opskrift tilføjet af Mau Lindow Thu, 04/07/2019 - 09:33