Et nyt grønt centrum

Grøn Vogn

Kære medlemmer,

 

Hvis I gik glip af første åbningsdag i onsdags, så frygt ej - der kommer mange flere hyggelige stunder i vognen. Her følger et lille skriv om den første dag og lidt om dem, som vi deler ByGården og Grøn Vogn med:

 

En trelænget gård

Vi har fået nye beboere på Institut for (X) ved Godsbanen! ByGården er åbnet som samlingspunkt for Grøn Vogn, Bistad og DGI-projektet HappyMoves.

 

Grøn Vogn er den bæredygtige sløjfe, der binder Aarhus’ Økologiske Fødevarefællesskab (AOFF), Rå Varer, Natur Retur, GroSelv og ByBoden sammen. Hver onsdag holder AOFF og Rå Varer åbent. Her kan medlemmerne af AOFF købe lokale, økologiske, friske grøntsager, æblemost og meget mere. Rå Varer er Danmarks første emballagefri butik, og her er det muligt at købe tørvarer i løsvægt.

 

IMG_20160504_162111.jpg

Friske jordskokker i Grøn Vogn // Foto: Karolina Thomsen

 

ByBoden er en gammel kending på Institut for (X), som nu flytter indendøre. Sammen med GroSelv og Natur Retur holder de også til i Grøn Vogn, hvorfra de administrerer en række forskellige projekter.

 

Bistad er en lille virksomhed med en blanding af ansatte nøglepersoner, socialt udsatte borgere, der har brug for et løft, samt frivillige. Alle er med i det daglige arbejde, lige fra bipasning til fremstillingen af honning, bolscher og lys.

 

Projektet HappyMoves inviterer alle til at hænge ud hver onsdag, hvor der kan hygges med alt fra brætspil til stangtennis. Det er gratis, sjovt og for alle!

 

Tøv ikke med at kigge forbi ByGården for at se, hvad vi laver.

 

IMG_20160504_162349.jpg

Hver onsdag er der åbent for salg af grøntsager hos AOFF // Foto: Karolina Thomsen

 

Åbningsfest

Lørdag d. 14. maj er der stor åbningsfest i ByGården. Der er bygget, slebet og malet, og vi er endelig kommet godt på plads. Alle er velkomne til at fejre vores nye hjem til denne Lørdagslounge – arrangementet er gratis. Vi byder på god musik, øko-øl og lidt godt til ganen. Tag dine venner under armen, og bidrag til den gode stemning.

 

Vi glæder os til at se jer!