Brændenældesuppe

Du skal bruge:
1 stort løg
2 fed hvidløg
6 mellemstore kartofler
1 persillerod
1 stykke knoldselleri (på størrelse med en knytnæve)
1 porre
4 dl brændenældeblade
3 æg (kan undlades)
1 spsk olie
Salt
Peber
Soya
2 fed hvidløg
6 mellemstore kartofler
1 persillerod
1 stykke knoldselleri (på størrelse med en knytnæve)
1 porre
4 dl brændenældeblade
3 æg (kan undlades)
1 spsk olie
Salt
Peber
Soya
Antal personer:
3
Fremgangsmåde:
Brændenælderne skyldes til de er helt rene, hældes over med kogende vand og hakkes. Ordn grøntsagerne og skær dem i stykker. Snit løget og svits det i olien. Tilsæt de pressede hvidløgsfed og derefter kartofler, selleri og persillerod og hæld vand over så det dækker. Tilsæt brændenælderne. Kog æggene (smilende: 5 1/2-6 min.) Når kartoflerne næsten er møre tilsættes de skivede porrer. De skal kun koge ganske lidt, så det stadig er bid i dem. Smag til med salt, peber og soya. Server suppen med de halve æg i og brød til. Fx /opskrifter/madbroed. Pluk altid brændenælder langt væk fra veje. Brug helst topskuddene. De smager bedre og er nemmere at gøre rent.
- Log på for at kommentere