Couscous salat med grønt og vinaigrette

Du skal bruge: 
150g couscous
2 spsk olivenolie
2 dl ærter
1 squash
6 salatblade
3 forårsløg
120g feta

Vinaigrette:
1 spsk olivenolie
1 spsk hvid balsamico-eddike
1/2 spsk citronsaft
Salt og peber

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Start med at komme de 150g couscous i en kasserolle eller lille gryde. Tilsæt 1,5 dl kogt vand. Rør rundt indtil vandet er nogenlunde opsuget af couscous'en. Lad det stå i et par minutter. 
Imens renses og skæres salatbladene i strimler. Squasen skæres i tern. Forårsløgene skæres fint. Og ærter tøes op, hvis de er fra frost. Kom alle grøntsagerne i en skål. 
Tilsæt derefter to spsk olivenolie til couscous'en. Tænd for blusset ved svag varme og rør rundt indtil olien er opsuget og couscous'en ikke længere er klumpet. Kom couscous'en i skålen med grøntsagerne. 
Vinaigretten laves ved at komme olivenolie, hvid balsamico-eddike samt citronsaft i en lille skål eller kop. Rør rundt med en ske eller gaffel, indtil det har en ensartet masse. Smag til med salt og peber. 
Hæld vinaigretten ud over salaten og vend det hele godt, så alt blandes. 
Til sidst skæres feta i tern eller smuldres ned i salaten. Vend et par gange så fetaen også bliver blandet godt i salaten. 
Anret på et fad eller i en skål og server. 
 
Salaten her er også et hit som madpakke. 
Og man kan bruge lige præcis de grønne grøntsager, som man har lyst til, fx kan asparges, sukkerærter og grønne bønner også anbefales. 

opskrift tilføjet af Lene Bek Jørgensen Mon, 06/06/2016 - 17:15