Fyldte pandekager med grønkål

Du skal bruge: 
Pandekager:
75 g fuldkornsmel (jeg brugte friskkværnet, hel ølandshvede. Ellers brug eks. rugmel, grahamsmel, fuldkorns speltmel, majmel eller lign.)
25 g havregryn
100 g hvedemel (eller anden fint eller sigtet mel)
3 æg
25 g finthakket grønkål (jeg brugte en rest grønkålspesto)
½ tsk salt
5 del mælk (jeg brugte en blanding af komælk og hjemmelavet havremælk)
Fyld:
Tøm grøntsagsskruffen.

Jeg brugte:
Gulerødder, groftrevet
Rødbede, groftrevet
Porre, fintsnittet
Rødløg, fintsnittet
Hvidkål, fintsnittet
Fennikel, fintsnittet
Bønnespirer
Hvidløg
Ingefær

Fremgangsmåde: 

Pandekager: Det hele piskes grundigt og dejen hviler i køleskab i mindst en halv time, så det grove mel kan nå at suge væsken. Bages på varm pande.
Fyldet: Grøntsagerne steges på sautepande og får lov at blive møre under låg ved svag varme. Det må gerne være lige så blødt som fyldet i en forårsrulle. Tilsæt kød hvis du har lyst. Jeg havde en rest stegt andebryst, som jeg skar i tynde strimler og stegte først. Smag til med soya og andre krydderier efter temperament. Fyldet lægges på pandekagerne, der rulles. Serveres med en god gang salat, gerne vintersalat eller lignede.
/Fenja

opskrift tilføjet af Majken Bentzen Sun, 11/10/2015 - 22:36