Hyldeblomstdrik

Du skal bruge: 
25-30 hyldeblomstklaser
25 g citronsyre
2 citroner
1 kg sukker
1 l kogende vand

Fremgangsmåde: 

Hyldeblomsterne skal være så modne, at man kan pille dem af stilkene. Hvis de ikke slipper, kan man nulre dem mellem håndfladerne. Blomsterne skal fylde ca 1/2 liter, hvis de ligger løst.

Citronerne skrælles med en kartoffelskræller og presses derefter.

Hyldeblomster, citronskal, citronsaft, citronsyre og sukker lægges i en skål. Det hele overhældes med det kogende vand. Rør rundt til sukkeret er helt opløst.

Skålen dækkes over, køles af og hviler i køleskab i 3 dage. Den sies gennem et klæde (tyndt, hvidt bomuldstof) og hældes på skoldede flasker. Holder sig i flere uger i køleskab og kan med fordel fryses, hvis den skal holde længere.

Ved at undgå stilkene og det bitre hvide i citronerne bliver hyldeblomstdrikken mere ren i smagen.

Den færdige hyldeblomst fortyndes ca 1:10. Den kan drikkes som limonade eller bruges ufortyndet som dressing i frugtsalater, over jordbær osv.

opskrift tilføjet af Majken Bentzen Sun, 12/07/2015 - 11:26