Køleskabsgrød med rabarber

Du skal bruge: 
2 dl havregryn
2 dl mandelmælk
2 spsk. chiafrø
2 spsk. sesamfrø
2 dl yoghurt naturel
Akacie honning

5 stilke rabarber
1 spsk. vand
Akacie honning
1 vanillestang

Antal personer: 
2
Fremgangsmåde: 

Køleskabsgrød:

Havregryn, mandelmælk, chiafrø, sesamfrø, yoghurt røres sammen og smages til med akacie honning (ca. 2 spsk.). Fyld på patentglas og stil det i køleskabet natten over.

 

Rabarberkompot:

5 stilke rabarber renses og snittes. De grønne blade må ikke bruges, da de eftersigende er giftige. Vand bringes i kog med vaniljestang og akacie honning. Brug endelig ikke for meget af det søde. Man kan altid smage til bagefter. Rabarber tilsættes. Det er vigtigt, at kompotten får lov til at bulderkoge, da væsken skal fordampe så hurtigt som muligt. Så man bevarer noget af strukturen i rabarberne. Forventet kogetid mellem 2-4 minutter.

 

Retten er velegnet som en frisk og syrlig morgenmmad. Men kan sagtens gøres sødede ved at anvende rørsukker i stedet for akacie honning. Og dermed bruges som en lækker sommerdessert.

 

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Fri, 05/05/2017 - 09:23