Krydret pæretærte med låg

Du skal bruge: 
Fyld:
5-6 alm. str. pærer
1 spsk. vand
3 spsk. sukker
3 kardemomme kapsler
Hel kanelstang

Crumble-dej:
150 gr. smør eller margarine
50 gr. finthakkede valnødder
2 dl speltflager (kan evt. erstattes af havregryn)
1 ½ dl hvedemel
3 spsk. brun farin

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Skræl og skær pærerne i grove både. Kom dem i en gryde med vand, sukker, kanel og kardemomme. Lad det stå og koge ind til en tyk marmelade uden at pærerne mister formen helt. I mens blandes ingredienserne til crumble-dejen og røres sammen. Pærerne kommes i et smurt tærtefad (28 cm) og overdækkes med crumble-dejen. Bages i en forvarmet ovn på 190 grader i ca. 20 min. til tærten er gylden på toppen. Serveres med creme fraiche.

opskrift tilføjet af Ann Laursen Tue, 13/10/2015 - 10:24