Løgsuppe (ala fransk løgsuppe)

Du skal bruge: 
600 g løg
50 g. smør
2 spsk mel
1 liter okseboullion (grøntsags kan også fungere)
en håndfuld frisk timian
5 laurbærblade
300 g. emmentaler
3-4 skiver franskbrød

Antal personer: 
4 personer
Fremgangsmåde: 

Løgene skæres i tynde skiver og svitses i smøren, de skal svitse indtil de er nærmest karameliserede; ca en times tid under jævnlig omrøring.
Så drysses melet over løgene og det vendes rundt. Herefter tilsættes boullion.
Timian og laurbærblade kommes i en tepose (så det kan fiskes op igen) og kommes i suppen.
Suppen skal nu simre i ca 20 min.
 
Mens suppen simrer ristes franskbrødet på 180 grader, så det bliver helt tørt. Herefter smages suppen til med salt og peber.
 
Suppen hældes nu i skåle, som kan tåle at gå i ovnen (fx portionsanrettet) og hver skål får et "låg" af franskbrød, som så dækkes med rigeligt ost.
Hele herligheden ryger nu en tur i ovnen til osten bobler og bliver gylden.

opskrift tilføjet af Sara Waack-Möller Mon, 22/06/2015 - 19:30


Kommentarer

Hmmm