Pastasauce med aubergine

Du skal bruge: 
Aubergine, 1 stk.
Mosede tomater, 1 glas (passata)
Hvidløg, 2 fed
Frisk eller tørret basilikum
Olivenolie
Salt og peber
Pasta efter preference

Antal personer: 
3-4
Fremgangsmåde: 

Først skæres auberginen i tern og lægges i skål og blandes med rigeligt salt. Her bør den ligge i minimum en halv time - gerne længere, da dette gør auberginen blød og fjerner bitterstoffer.
Mens auberginen hviler i salt, hakkes hvidløg. Hvidløget steges let på en pande i olivenolie uden at tage farve. Herefter hældes de mosede tomater på panden og det hele simrer let, indtil saucen bliver mere orange i farven - så er den klar.
Auberginen skylles af og presses i en sigte, så den ikke er fyldt med væske. Herefter steges den hårdt på en tør pande i adskillige minutter, til den er helt blød. Det er muligt at stege i en smule olie, men man bør være opmærksom på, at auberginen suger meget.
Når auberginen er stegt kommes den i tomatsaucen sammen med rigelig basilikum. Smages til med salt og peber.
Pasta koges al dente og hældes i saucen, og der røres godt rundt, så saucen klæber til pastaen.
 
Ønsker man en mere proteinrig (og stadig vegansk) sauce kan man tilsætte soyagranulat efter ønske, mens saucen simrer.
 
Retten kan toppes med revet parmesanost eller vegansk parmesandrys.

opskrift tilføjet af Karolina Thomsen Sun, 15/05/2016 - 13:08