Ramsløgskapers

Du skal bruge: 
4 dl ramsløgs frøstande
1dl groft salt
1 dl eddike
1/2 dl vand
2 spsk sukker
7 hele peberkorn

Fremgangsmåde: 

Ramsløgsfrøstandene er runde og sidder sammen 3 og 3. De skal samles, når ramsløgene er afblomstrede og inden planterne lægger sig helt ned på skovbunden. Pil frøstandene af skærmene. Det tager laaang tid, så sæt dig gerne udenfor og nyd det. Når frøstandene er skyllede og tørrede, blandes de med det grove salt og trækker natten over, mindst 12 timer. Derefter skylles saltet af frøstandene og de lægges i rene og skoldede glas. Eddike, vand, sukker og peberkorn koges op, køles ned og hældes over frøstandene. De sættes i køleskab og trække en uges tid før de er færdige. Fordi eddike og sukker virker konserverende, kan de opbevares i køleskab i månedsvis, nogle siger op til 1/2 år.  De bruges som kapers i pastaretter, salater og som pynt på smørrebrød og sandwich. 

opskrift tilføjet af Majken Bentzen Wed, 01/06/2016 - 12:01