Rodfrugtchips

Du skal bruge: 
Pastinak,
Persillerod,
Selleri,
Jordskok,
Rødbede,
Kartoffel,
Gulerod,
Kålrabi.
1/2 l palmin

Fremgangsmåde: 

 Alle rodfrugter kan bruges, så slip fantasien løs og tøm grøntsagsskuffen. Lad gerne skrællen blive på, hvis den ikke er for beskidt.Jeg brugte palmin til kogningen, men olie kan også bruges. Tag hvad du har i huset. Beregn ca. ½ liter eller mere, hvis gryden er bred. 
Forskellige rodfrugter renses og skæres i 1-2 mm tynde skiver. En grøntsag ad gangen koges i hed olie til de har skiftet farve. Pas på de ikke bliver for mørke, da de så kommer til at smage brændt. Tages op af olien og lægges på fedtsugene papir. Det er vigtigt at grøntsagerne bliver kogt hver for sig, da de ikke nødvendigvis skal have lige lang tid. Chipsene er bedst kort efter de er kommet op af olien, men de kan sagtens spises senere på aftenen. Smag dig frem om det er nødvendigt at drysse salt eller krydderier på. Jeg synes de har rigeligt smag i sig selv til at det ikke er nødvendigt.
/Fenja
 

opskrift tilføjet af Majken Bentzen Sun, 11/10/2015 - 22:56