Selleri-pesto

Du skal bruge: 
1/2 Knoldselleri
Stilken fra en broccoli (kan udelades)
5 dl. hønseboullion
1 spsk. mandler
2 dl. blade af persille (bredbladet)
2-3 fed hvidløg
50 gram parmesanost
olivenolie
salt
peber

Antal personer: 
2-4
Fremgangsmåde: 

Skræl sellerien og broccolistilken og skær den i tern, som koges møre i hønseboullionen. Hæld vandet fra og kør selleriterningerne i en blender med mandler, parmesanost, hvidløg og persille. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens der køres til der er opnået en passende konsistens af pestoen. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Serveres som mos til kød og grønsager, som vist på billedet. Vil også være godt i en sandwich eller som pesto til pasta.

opskrift tilføjet af Camilla Abild Laursen Tue, 08/09/2015 - 11:51