Vietnamesisk inspirerede friske forårsruller

Du skal bruge: 
Rispapir (kan købes i både større supermarkeder og i specialforretninger)
Til fyld skal du bruge:
5-7 gulerødder
1 agurk
10 cm kinaradisse
Frisk salat
Evt. frisk koriander til at give yderligere smag
1 dl sukker
2 dl eddike (jeg brugte æblecidereddike)
3 dl vand

Antal personer: 
4 personer
Fremgangsmåde: 

Skær gulerødder, agurk og kinaradisse i fine tynde stave. Læg dem i et glas og bland sukker, eddike og vand og hæld på glasset. Lad grøntsagerne stå og trække mindst en times tid.
Rispapiret opblødes i vand (se også instruktioner på pakken). Herefter lægges en lille smule salat nogle grøntsager fra lagen samt evt. lidt dyppelse eller krydderuter på papiret før de rulles sammen. Man kan med fordel sidde og hygge sig rundt om spisebordet med at rulle friske forårsruller og spise dem sammen.
Brug soyasovs til eller lav en spicy sauce af fint revet ingefær, saften fra en citron eller lime og lidt finthakket frisk chili (efter temperament). Det kan puttes i rullerne eller bruges til at dyppe i.
Grøntsagerne er også rigtigt gode i sanwiches på madpakken dagen efter.

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Mon, 22/06/2015 - 19:52