Vintermos

Du skal bruge: 
Vintermos
Kartofler
Selleri
Pastinakker
Persillerødder
Jordskokker
Gulerødder

Fremgangsmåde: 

Fyld en gryde med forskellige af ovenstående grøntsager skåret i små stykker. Jeg plejer at bruger halvt kartofler og fylde op med med hvad jeg har af resten. Hvis grøntsagerne ikke er for beskidte, kan skrællen med fordel blive på. Det giver en mere rustik mos og bevarer flere af vitaminerne samt minimerer spildet. 
Grøntsagerne koges møre i usaltet vand, vandet hældes fra og grøntsagerne piskes til mos med en elpisker. Tilsæt mælk/fløde eller kogevand og smør eller olie og smag til med salt, peber og muskat. 
Spises som tilbehør eller bruges som låg over kød- eller grøntsagssovs og bages i ovnen, til skorpen er sprød.
Kogevandet kan evt. gemmes og bruges som base i suppe eller som væske i boller eller andet brød.
/Fenja

 

opskrift tilføjet af Majken Bentzen Mon, 21/09/2015 - 16:48