Vinterovnret for 1

Du skal bruge: 
2 kartofler
1 lille pastinak
1 lille stykke knoldselleri (3x3x3 cm)
1/2 porrer
1 æg
1 skrive lufttørret skinke
2 skiver ost
2 små blade ramsløg
1/2 tsk salt
Smør til formen (som er ært eller to)

Antal personer: 
1
Fremgangsmåde: 

Grøntsagerne renses og skrælles. Kartofler, pastinak og selleri skæres i tern. Porren skæres i skiver. Ramsløgbladene hakkes. En ovnfast form, som kan rumme ca 5 dl smøres. Rodfrugter og ramsløg lægges i formen, drysses med salt, overhældes med kogende vand, så det næsten dækker og bages i ovnen ved 175 C i ca 40 min. til kartoflerne er næsten møre. Skinken skæres i strimler og lægges oven på grøntsagerne. Ægget piskes og hældes ud over retten. Til sidst lægges osten ovenpå. Retten simre i ovnen i endnu 12-15 min til æggemassen er stivnet og osten smeltet. Serveres med rugbrød eller pumpernikkel. 

 
 

 

opskrift tilføjet af Majken Bentzen Sun, 14/02/2016 - 00:05


Kommentarer

Hvis man undlader skinken, skal man bruge lidt mere salt. Retten smager også godt med timian i stedet for ramsløg.