æbler

Du skal bruge: 
Kage:
7 blandede æbler - jeg har brugt Felippa og Discovery.
4 æg
300g sukker
100g smeltet smør
1,5 dl. mælk
300g hvedemel
2 tsk bagepulver
3 tsk kanel

Topping:
150g smør
2,5 dl Farin

Antal personer: 
16
Fremgangsmåde: 

Kage:
Æbler skrælles, skylles og skæres i mundrette bidder.
Æg og sukker piskes luftigt, tilsæt 100g smeltet smør og mælk under piskning.
Bland hvedemel, bagepulver og kanel og tilsæt dette under piskning.

Hæld dejen i en 30x20 cm smurt bradepande. Top op med æblestykkerne.
Kagen forbages i ca. 25 minutter ved 200 grader.
Imens tilberedes topping.

Topping:
Farin og 150g smør smeltes i en gryde. Toppingen hældes over den nu forbagte kage.
Kagen bages yderligere i ca. 10 minutter. Pas på, at toppingen ikke brænder på.

Samlet bagetid ca 35 minutter ved 200 grader

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Fri, 22/09/2017 - 07:59


Du skal bruge: 
160g sukker
2 æg
100g mel
1/2 tsk. bagepulver
300g bær, rabarber eller frugt (frisk eller frost)
Smørklatter
hakkede mandler

Antal personer: 
8
Fremgangsmåde: 

Æg, sukker, mel og bagepulver røres sammen og hældes i en smurt springform (25 cm i diameter). Pres 300g bær eller frugt forsigtigt ned i dejen. Drys med hakkede mandler og fordel nogle smørklatter hist og pist.
Kagen bages ved 200 grader i 25-30 minutter. Serveres lun. Kagen kan fryses.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Tue, 08/08/2017 - 22:18


Du skal bruge: 
1/2 sommerkål
2 kyllingefileter
2 spsk olie
2 spsk karry
1 spsk mayonnaise
1/2 dl creme fraiche
Salt og peber
1/2 æble

Antal personer: 
2
Fremgangsmåde: 

Skær kylling i tern og steg det i olie og karry på en varm pande.
Snit kålen fint. Bland mayonnaise og creme fraiche. Smag til med salt og peber.
Hæld dressingen over kålen og fordel den godt.
Skær æblet i tern.
Når kyllingen er færdig, tilsættes dette og æbleternene til kålen.
Bland godt og server.

Tip: Er også lækker som madpakke dagen efter.

opskrift tilføjet af Lene Bek Jørgensen Tue, 08/08/2017 - 20:34


Du skal bruge: 
100 g mørk farin
100 g rørsukker
3 æg
150 g olie
250 g revet pastinak
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
2 tsk stødt kanel
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kardemomme
50 g græskarkerner
1 spsk citronsaft
Til æblemos
2 store æbler
½ dl sukker
1 spsk citronsaft
½ dl vand

Antal personer: 
10
Fremgangsmåde: 

Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker. Kog æblerne sammen med vand, sukker og citronsaft. Lad det simre til æblerne er møre og kan moses.

Skræl pastinakkerne og riv dem.

Pisk æg, farin og sukker godt sammen. Tilsæt herefter olien og pisk det godt sammen.

Tilsæt herefter pastinakker, mel, bagepulver og krydderier.

Rør det hele godt sammen. Tilsæt herefter æblemos, citronsaft og græskarkerne og rør dejen igen.

Hæld herefter dejen i en springform eller lille bradepande og bag den ca. 40 minutter ved 180 grader (alm. ovn).

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Tue, 30/05/2017 - 21:43


Du skal bruge: 
1/4 rødkål
4 blade grønkål
1 æble
1/2 spsk honning
1 spsk æbleeddike
1 spsk olivenolie
1/2 spsk citronsaft
Salt og peber

Antal personer: 
2
Fremgangsmåde: 

Skyl grønkålen grundigt, skær stænglen fra og skær kålen i mindre stykker. 
Snit rødkålen fint. Kom rødkålen og grønkålen i en skål sammen. 
Lav dressingen ved at blande honning, æbleeddike, olivenolie og citron i en lille skål. Rør det godt sammen med en gaffel, indtil det er en ensartet masse. Smag til med salt og peber. 
Hæld dressingen over salaten og massér den ind i kålen - gøres ved at vende godt rundt i kålen og forsigtigt gnide dressingen ind i kålen. 
Inden servering skæres et æble i tern og vendes herefter i salaten. 

opskrift tilføjet af Lene Bek Jørgensen Mon, 10/10/2016 - 19:44


Du skal bruge: 
300g squash (hvis du genre vil have en fin gul marmelade kan du bruge en gul squash eller skrælle en grøn)
300g butternut squash
3 æbler
1½ dl vand
1 stk stang kanel
75g rørsukker

Fremgangsmåde: 

Skær squash, æbler og butternut squash i små tern. 
Put alle ingredienserne i en gryde. Bring i kog og lad det simre i ca en halv time.
Tag kanelstangen op og blend til en ensarted masse med en stavblender.
Hæld marmeladen på skoldede eller atamonskyldede glas.

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Sun, 28/08/2016 - 15:45


Du skal bruge: 
250 g rødløg
250 g æbler
1 spsk sennepsfrø
2 spsk olivenolie
1 dl rosiner
2 spsk rørsukker
2 spsk æblecidereddike
2 tsk kanel

Fremgangsmåde: 

Rødløgene skæres i ringe eller halve ringe og æblerne skæres i små tern.
Rist sennepsfrøene på en tør pande til de begynder at hoppe rundt på panden.
Svits løgene i olien og put derefter de øvrige ingredienser i. Lad det simre i ca en halv times tid.
Hæld derefter chutneyen på skoldede eller atamonskyllede glas.

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Sun, 28/08/2016 - 15:18


Du skal bruge: 
400 g kål (her grønkål - men den fungerer også rigtig godt med hvidkål)
200 g fenikel
4 små æbler
100 g hindbær (gerne fra frost)
½ citron
3 spsk olie
1 spsk æblecidereddike
1 spsk honning
1 tsk salt
20 gram nødder (her hasselnødder)

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Hak kålen og fenikel fint. Skær æblerne i små tern og vend kål, æble og fenikel sammen.
Riv skallen af en halv økologisk citron og pres saften. Tilsæt olie, eddike, salt og honning. Hvis hindbærene er fra frost bør de skolles før de vendes i blandingen. Mos hindbærene sammen med den øvrige væde og hæld blandingen over salaten.
Hak nødderne groft og drys på toppen.

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Thu, 10/03/2016 - 19:22


Du skal bruge: 
1 spidskål
4 mellemstore spiseæbler (ikke madæbler da de er for syrlige)
en håndfuld græskarkerner
200 g feta

1 tsk. grov sennep
2 tsk. sukker/honing
2 tsk. hindbær eddike (andre typer kan også bruges)
1 dl. rapsolie (eller anden form for smagneutral olie)

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Græskarkernene ristes langsomt på en tør pande mens de andre ingredienser tilberedes.
Spidskålen snittes fint og æblerne skæres i tern. Fetaen skæres ligeledes i tern.
 
Vinagrette:
Sennep, sukker/honing, eddike og olivenolien røres sammen og smages til. 
 
Alle ingredienserne blandes lidt forsigtigt så fetaen ikke smadres for meget.

opskrift tilføjet af Sara Waack-Möller Thu, 22/10/2015 - 08:57


Du skal bruge: 
1 kg pærer (faste)
2 æbler
1 dl solbær (evt frosne)
3 spsk koncentreret hyldeblomstdrik
1 1/2 spsk finthakket mynte

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Frugt og mynte skylles. Mynten hakkes fint. Kernehusene fjernes fra æbler og pærer. Hvis skrællen på pærerne er grov, kan de skrælles. Æbler og pærer skæres i mindre stykker og blandes med resten af ingredienserne. Frugtsalaten bliver kun bedre af at trække i køleskabet en times tid. Man kan bruge andre bær fx blåbær eller hindbær. I stedet for hyldeblomstdrik /opskrifter/hyldeblomstdrik kan man røre æblejuice op med lidt agavesirup.

opskrift tilføjet af Majken Bentzen Thu, 17/09/2015 - 20:49