æg

Du skal bruge: 
175g hvedemel
1 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
85g rapsolie
180g sukker
2 æg
2,5 dl squash
70g hakkede mandler
2,5 dl piskefløde
1 spsk. flormelis
1,5 dl cremefraiche
Frugter og bær til pynt: Her er brugt danske, økologiske nektariner, druer, blåbær, hindbær og blommer.



Antal personer: 
8
Fremgangsmåde: 

Bund:
Hvedemel, bagepulver, sukker, hakkede mandler og vaniljesukker røres sammen. Raspolie, æg og squash røres i. Dejen hældes i en smurt springform og bages ved 180 grader i ca. 35 minutter og stilles til afkøling.

Creme:
Piskefløde piskes til flødeskum. Flormelis og cremefraiche vendes heri.

Saml kagen evd at komme cremen på toppen og pynt med sæsonens frugter og bær.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Sun, 03/09/2017 - 08:58


Du skal bruge: 
Blinis:
2 æg
Ca. 100 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
Ca 1/2 dl mælk
Smør til stegning

Topping
Ca 32 små strandarve. Planten er 5-25 cm høj og vokser på sandstrande og strandvolde.
1/2 rødløg i tern
Creme Fraiche
Stenbiderrogn
Salt og friskkværnet peber

Antal personer: 
4-8
Fremgangsmåde: 

Blinis:
Pisk æg og tilsæt de øvrige ingridienser under omrøring i følgende rækkefølge: Mel, bagepulver, salt og mælk. Og bag dem gyldne på panden som små pandekager. De skal ca. være 6 cm i diameter.

Topping:
Anret de lune blinis med en tsk. creme fraiche, stenbiderogn, rødløg, strandarve og drys med lidt salt og friskkværnet peber.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Thu, 27/07/2017 - 13:34


Du skal bruge: 
100 g mørk farin
100 g rørsukker
3 æg
150 g olie
250 g revet pastinak
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
2 tsk stødt kanel
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kardemomme
50 g græskarkerner
1 spsk citronsaft
Til æblemos
2 store æbler
½ dl sukker
1 spsk citronsaft
½ dl vand

Antal personer: 
10
Fremgangsmåde: 

Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker. Kog æblerne sammen med vand, sukker og citronsaft. Lad det simre til æblerne er møre og kan moses.

Skræl pastinakkerne og riv dem.

Pisk æg, farin og sukker godt sammen. Tilsæt herefter olien og pisk det godt sammen.

Tilsæt herefter pastinakker, mel, bagepulver og krydderier.

Rør det hele godt sammen. Tilsæt herefter æblemos, citronsaft og græskarkerne og rør dejen igen.

Hæld herefter dejen i en springform eller lille bradepande og bag den ca. 40 minutter ved 180 grader (alm. ovn).

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Tue, 30/05/2017 - 21:43


Du skal bruge: 
Pandekager:
2 æg
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
30 g brændenælder
50 g grahamsmel
100 g hvedemel
3,5 dl mælk
50 g smeltet smør

Tilbehør:
100 g feta
2 spsk græsk yoghurt
salt/peber
Citron
200 g kyllingebryst
12 asparges
1/2 squash i stænger
Frisk mynte
6 Radiser
1 Forårsløg

Antal personer: 
2
Fremgangsmåde: 

Pandekager:

2 æg, salt, bagepulver, brændenælder, grahamsmel, hvedemel og smeltet smør røres sammen. Massen løsnes op under omrøring med mælk til en flydende pandekagedej. Pandekagerne bages på panden i smør ved svag varme til de er gyldne på begge sider.

 

Tilbehør:

Fetacreme: 100 g Feta, 2 spsk græsk yoghurt moses sammen med saften fra 1/2 citron.

Grillet tilbehør: Asparges og squash steges og vendes forsigtigt på panden til de et let gyldne. Efterfølgende steges kyllingebrysten. Krydr med salt og peber.

Drys: Frisk mynte, radiser og forårsløg hakkes. Og 1/2 citron skæres i både.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Thu, 11/05/2017 - 10:15


Du skal bruge: 
2 dl mælk
50 g smør
50 g gær
40 g hakkede brændenælder
1/2 tsk salt
1 spsk sukker
3 æg (Det ene er til pensling)
ca 550 g hvedemel

Antal personer: 
8
Fremgangsmåde: 

Smør smeltes og blandes med mælken. Gær opløses heri. Tilsæt salt, sukker, 2 æg, hakkede brændenælder og pisk sammen. Tilsæt mel under æltning.
Lad den gennemæltede dej hæve lunt og tildækket i 45 minutter.
Form 16 boller som stillles tæt på en bageplade. Lad bollerne hæve lunt og tildækket i yderligere 30 minutter.
De nu hævede boller pensles med det sidste, piskede æg og bages midt i ovnen ved 200 grader i ca. 12 minutter.
Bollerne skæres over og ristes inden servering. Smager godt med iskoldt smør og ost.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Wed, 10/05/2017 - 22:51


Du skal bruge: 
50 g gær
3 dl mælk
1 dl vand
1 tsk salt
1/2 dl ramsløgsolie
1 tsk sukker
3 spsk chiafrø
2 håndfulde solsikkekerner
200 g grofthakket spinat
700 g hvedemel
Æg til pensling

Antal personer: 
10
Fremgangsmåde: 

Vand og mælk lunes og gæren opløses i væsken. Resten af ingredienserne blandes i. Hold tilbage med melet og ælt dejen godt. Dejen hæves lunt i 20 min, formes til 20 boller, der pensles med pisket æg. Bages i ca. 12 min ved 225 C til de er gyldne og sprøde.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Fri, 05/05/2017 - 11:32


Du skal bruge: 
En stor håndfuld groft hakket ramsløg
100 g mel
4 æg
1/2 l mælk
salt/peber
200 g røget ørred
1 grøn peberfrugt
250 g hytteost



Antal personer: 
8
Fremgangsmåde: 

De hakkede ramsløg ristes på panden, så noget af væsken bliver dampet af. Ramsløgene blandes med mel, æg, mælk og et drys salt.
Dejen fordeles på bagepapir på en stor bradepande og bages i ca. 1/2 time ved 200 grader. Efter bagning stilles bunden til afkøling.
Bland røget ørred, hytteost og fint hakket peberfrugt og smag til med salt og peber. Blandingen fordeles på den afkølede bund, og det rulles sammen til en roulade.
Stil rouladen på køl i ca 1 time, før den skæres ud og serveres med et drys karse eller frisk, snittet ramsløg.
 

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Sat, 18/03/2017 - 12:16


Du skal bruge: 
4 æg
5 cm agurk
1 dl bælgede ærter
½ hoved broccoli
Dressing:
1½ dl mayonnaise
1 tsk sennep
1 tsk honning
1 tsk hakket dild
½ tsk salt

Antal personer: 
4 personer
Fremgangsmåde: 

Kog æggene og hak dem i mindre stykker.
Hak agurker i fine tern og del broccolien i små fine buketter.
Bland ingredienserne til dressingen og vend herefter æg og grøntsager i.
 
Har du en rest kogte kartofler kan dressingen også bruges sammen med dem i en kold kartoffelsalat.
 

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Thu, 20/08/2015 - 11:55


Du skal bruge: 
Marengs med martsvioler
2 æggehvider
100 g sukker
1 tsk citronsaft/æbleeddike
En håndfuld martsvioler

Fremgangsmåde: 

Martsviolerne skyldes grundigt og tørres. Æggehviderne piskes. Sukker og citronsaft tilsættes. Det hele piskes til det er helt stift. Martsviolerne hakkes og vendes forsigtigt i marengsmassen. Fyld massen i en plastikpose, klip et lille hul i det ene hjørne og læg marengsmassen i små klatter på en bageplade med bagepapir. Bages ved 100 C i 1 time og 20 minutter. Marengsne også laves med frysetørrede hindbær, finthakket chokolade eller lakridspulver.

opskrift tilføjet af Majken Bentzen Tue, 26/05/2015 - 21:36


Du skal bruge: 
2 æg
1 kg kartofler
1/2 broccoli
1 rødløg med top
2 glaskål
Evt. 5/6 radiser

Dressing
3 spsk æbleeddike
1 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
Salt og peber
Evt friske krydderurter fx løvstikke, basilikum og timian

Fremgangsmåde: 

Æggene koges til de er hårdkogte. Kartoflerne skrabes, skæres i stykker og koges i saltet vand. Broccolien skylles godt og hver buket deles i 4-5 stykker. Lige inden kartoflerne er færdige tilsættes broccoli buketterne. De skal kun lige akkurat koge med, så der stadig er bid i dem. Løget hakkes og glaskålet skrælles og skæres i stave. Radiserne skæres i skiver og de kogte æg i tern. Det hele lægges i en skål sammen med de nykogte kartofler og broccoli. Dressingen hældes over og salaten blandes. Salaten serves lun som aftensmad eller kold dagen efter. 

opskrift tilføjet af Majken Bentzen Tue, 26/05/2015 - 19:04