ærter

Du skal bruge: 
Porresuppe med ærter
• 2 store porrer (300 gram)
• 100 gram grønne ærter
• 8 dl. grøntsagsbouillon
• 1,5 dl. sojafløde
• 1 spsk. olivenolie
• 1 spsk. citronsaft
• ½ tsk. friskkværnet sort peber

Bagte gulerødder
• 500 gram gulerødder
• 1½ spsk. olivenolie
• 1 spsk. æbleeddike
• 1 tsk. sukker
• ½ tsk. chilipulver
• ½ tsk. fint salt

Myntepesto
• 1 dl. smagsneutral olie
• 1 bundt mynte
• 50 gram cashewnødder
• 1 spsk. citronsaft
• 3 spsk. vand
• 1 fed hvidløg
• 1/3 tsk. fint salt

Antal personer: 
2-3
Fremgangsmåde: 

Myntepesto: Lad cashewnødderne ligge i blød i koldt vand i 3 timer. Hæld herefter vandet fra. Blanchér mynten med stilke i 45 sekunder. Læg den så kort i isvand for at stoppe tilberedningen. Dup mynten tør med køkkenrulle og kom den i en kraftig blender sammen med de resterende ingredienser. Blend i et par minutter, til pestoen er helt glat.

Bagte gulerødder: Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Rens gulerødderne men lad gerne skrællen blive på. Skær dem i aflange stykker med en tykkelse på ca. 1 cm. Vend dem sammen med chilipulver og de resterende ingredienser, læg dem på en bageplade og bag dem i 15 minutter. Vend dem så på pladen og bag i yderligere 10-15 minutter.

Suppe: Snit porrerne, inklusiv den grønne top, i skiver med en tykkelse på 2 cm. Opvarm olivenolien i en gryde og steg porrerne i et par minutter ved høj varme. Tilsæt herefter ærter, bouillon, salt og peber og lad suppen koge under låg i 10 minutter. Hæld nu fløde og citronsaft i suppen og blend den med en stavblender. Smag til med salt. Server suppen med de bagte gulerødder og myntepesto.

Velbekomme!

opskrift tilføjet af Mau Lindow Sat, 10/03/2018 - 16:26


Du skal bruge: 
1 hovedsalat
1 squash
2 dl bælgede ærter
1 bundt forårsløg (5-7 stk alt efter størrelse)
250 g fuldkornspasta
1 håndfuld kruspersille
olie (jeg brugte tangolie)

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Kog pastaen i rigeligt vand med salt. Skyld med kold vand og lad pastaen køle ned.

 

Skær salaten i mundrette stykker, riv squashen og skær forårsløgene i fine skiver.

 

Bland pastaen og grøntsagerne sammen med en håndfuld hakket kruspersille og lidt god olie.

 

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Thu, 25/05/2017 - 20:33


Du skal bruge: 
800 g nye kartofler
200 g rygeost
2,5 dl creme fraiche
Saften fra 1/4 citron
300 g ærter
Salt og peber

Pynt og smag:
Revet citronskal
Spæde, violette-grønkålsblade
Grønkålsblomster
Ærter
Hakket persille






Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Nye kartofler skylles grundigt og skæres i mundrette bidder. De koges i saltet vand til de er møre men faste. Kartoflerne afkøles inden servering.

Rygeost vendes med creme fraiche, citronsaft og ca 250 g ærter til en tyk creme og smag til med salt og peber. Anret de afkølede kartofler på en fad og læg små klatter af cremen imellem. Drys med revet citronskal, persille og ærter. Kun fantasien sætter grænser. Her er fx brugt spæde, violette-grønkålsblade og grønkålsblomster.

 

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Thu, 18/05/2017 - 21:19


Du skal bruge: 
150g couscous
2 spsk olivenolie
2 dl ærter
1 squash
6 salatblade
3 forårsløg
120g feta

Vinaigrette:
1 spsk olivenolie
1 spsk hvid balsamico-eddike
1/2 spsk citronsaft
Salt og peber

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Start med at komme de 150g couscous i en kasserolle eller lille gryde. Tilsæt 1,5 dl kogt vand. Rør rundt indtil vandet er nogenlunde opsuget af couscous'en. Lad det stå i et par minutter. 
Imens renses og skæres salatbladene i strimler. Squasen skæres i tern. Forårsløgene skæres fint. Og ærter tøes op, hvis de er fra frost. Kom alle grøntsagerne i en skål. 
Tilsæt derefter to spsk olivenolie til couscous'en. Tænd for blusset ved svag varme og rør rundt indtil olien er opsuget og couscous'en ikke længere er klumpet. Kom couscous'en i skålen med grøntsagerne. 
Vinaigretten laves ved at komme olivenolie, hvid balsamico-eddike samt citronsaft i en lille skål eller kop. Rør rundt med en ske eller gaffel, indtil det har en ensartet masse. Smag til med salt og peber. 
Hæld vinaigretten ud over salaten og vend det hele godt, så alt blandes. 
Til sidst skæres feta i tern eller smuldres ned i salaten. Vend et par gange så fetaen også bliver blandet godt i salaten. 
Anret på et fad eller i en skål og server. 
 
Salaten her er også et hit som madpakke. 
Og man kan bruge lige præcis de grønne grøntsager, som man har lyst til, fx kan asparges, sukkerærter og grønne bønner også anbefales. 

opskrift tilføjet af Lene Bek Jørgensen Mon, 06/06/2016 - 17:15


Du skal bruge: 
1/2 spidskål
10 stk grønne asparges
2 dl grønne ærter

Til dressingen:
2 spsk olivenolie
1 spsk hvidvinseddike
1 tsk honning
1 spsk mayonnaise
Salt og peber

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Start med at snitte spidskålen fint og kom det i en skål. Bræk enderne af de grønne asparges, så den mindre lækre tråede del fjernes. Skær aspargesene i små skrå stykker. Kom asparges og ærter i skålen. 
I en lille skål eller kop laves dressingen ved at blande alle ingredienserne (undtagen salt og peber) og piske med en gaffel eller røre rundt med en ske, indtil det har en ensartet konsistens. Smag til med salt og peber, og tilsæt eventuelt mere af det ene eller det andet alt efter smag og behag. 
Hæld dressingen ud over salaten og vend det hele rundt (eventuelt med to spiseskeer), så dressingen bliver fordelt godt og grundigt over hele salaten. 

opskrift tilføjet af Lene Bek Jørgensen Mon, 30/05/2016 - 20:19


Du skal bruge: 
4 æg
5 cm agurk
1 dl bælgede ærter
½ hoved broccoli
Dressing:
1½ dl mayonnaise
1 tsk sennep
1 tsk honning
1 tsk hakket dild
½ tsk salt

Antal personer: 
4 personer
Fremgangsmåde: 

Kog æggene og hak dem i mindre stykker.
Hak agurker i fine tern og del broccolien i små fine buketter.
Bland ingredienserne til dressingen og vend herefter æg og grøntsager i.
 
Har du en rest kogte kartofler kan dressingen også bruges sammen med dem i en kold kartoffelsalat.
 

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Thu, 20/08/2015 - 11:55


Du skal bruge: 
3 stængler grønkål (stænglerne pilles fra og kun 'bladene' bruges)
1dl bælgede ærter
5 cm squash (kan erstattes med ost)
3 spsk rapsolie
1 dl nødder (jeg brugte pinjekerne og hasselnødder)
lidt salt og peber

Fremgangsmåde: 

Ingredienserne blendes. Spæd evt. op med mere olie for at gøre konsistensenmere lind.

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Mon, 22/06/2015 - 20:07


Du skal bruge: 
Dressing:
75 g Rygeost
0,5 dl Mælk
1 spsk. Citronsaft
1 tsk. Honning eller sukker
Salt og peber

Salat:
1 Salathoved
1 bundt Asparges
1 bundt Radiser
Alle de bælgede ærter som du har lyst til at putte i

Fremgangsmåde: 

Rør dressingen sammen og smag til med salt, peber, sukker og citronsaft. Tilsæt mere mælk, hvis dressingen skal være tyndere.
Skær radiser og asparges i ønskede stykker. Del salatbladene i grove stykker og bælg ærterne.
Hæld dressingen over salaten lige inden den skal serveres.

opskrift tilføjet af anonym Tue, 25/06/2013 - 19:20


Du skal bruge: 
Løvstikkepesto:
1 håndfuld løvstikke
1 fed hvidløg
25 g salte mandler
25 g parmesanost
1 d olivenolie
Saft af 1 citron
Salt og peber

Kartoffelsalat
600 g nye vaskede kartofler
½ blomkål
1 bakke blandede salater
1 bakke cherrytomater
200 g friskbælgede ærter
1 bundt forårsløg

Fremgangsmåde: 

Kog kartoflerne og lad dem afkøle
Kom løvstikke, presset hvidløg, hakkede mandler og reven parmesanost i en blender. Kør mens olien tilsættes gradvist. Blend til en pesto.
Smag til med citronsaft, salt og peber.
Del blomkål i meget små buketter. Skyl og slyng salaten tør. Halver cherrytomaterne.
Vend kartofler med løvstikkepesto efter smag, blomkål, salat, cherrytomater, ærter og fintsnittet forårsløg.

opskrift tilføjet af anonym Thu, 20/06/2013 - 10:32