agurker

Du skal bruge: 
1 aubergine
2 små gule squash
2 Trompetsquash a' 20 cm
1 pære
5 blommer
1/2 agurk
Kronblade fra solsikke eller morgenfrue
Salt/peber
Olie til stegning
2,5 dl fløde
Saft fra 1/2 citron


Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Sensommersalat:
Aubergine og gule squash skæres i skiver af ca. 1 cm, drysses med salt og peber og steges let gyldne på panden i olie.
Trompetsquash og agurk skæres i skiver af ca. 1 cm, pæren skæres i stænger på langs og blommerne halveres og udstenes. Det hele anrettes, sammen med de stegte aubergine og squashskiver, tilfældigt på et fad og drysses med kronblade fra solsikke eller morgenfrue.

Syrnet fløde:
Citronsaft og fløde blandes sammen med et drys friskkværnet peber. Stil det ved stuetemperatur i ca 1 time. Hvorved fløden tykner. Syrnet fløde kaldes også fermenteret fløde.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Sat, 02/09/2017 - 11:45


Du skal bruge: 
Grønne hotdogs:
gode pølser
salat
agurk
forårsløg
ketchup og remoulade

Syltet ingefær:
1 fennikel
1 dl eddike
4 dl vand
4 små spsk honning

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Lav gerne den syltede fennikel om morgenen eller dagen før. 
Skær fennikel i tynde skiver og kom det i en skål. Bland vand, eddike og honning i en anden skål, rør rundt til det har en ensartet masse. Hæld det over det tyndskårede fennikel. Det skal gerne dække, så hvis ikke det gør det, kan der laves mere eddike-blanding. Stil på køl med et låg eller andet over. Kan holde sig i cirka to uger på køl. 
De grønne hotdogs laves ved at varme pølserne, gerne på en grill eller grillpande. Skær derefter agurk og forårsløg i skiver. Rens salaten. Så er der bare tilbage at samle den grønne hotdog og pynte godt med syltet fennikel. 
Tip: Syltet fennikel kan også bruges til sandwich, til at peppe rugbrødsmadderne op, og sågar til en syrlig sorbet, fx rababersorbet. 

opskrift tilføjet af Lene Bek Jørgensen Thu, 18/05/2017 - 19:29


Du skal bruge: 
4 æg
5 cm agurk
1 dl bælgede ærter
½ hoved broccoli
Dressing:
1½ dl mayonnaise
1 tsk sennep
1 tsk honning
1 tsk hakket dild
½ tsk salt

Antal personer: 
4 personer
Fremgangsmåde: 

Kog æggene og hak dem i mindre stykker.
Hak agurker i fine tern og del broccolien i små fine buketter.
Bland ingredienserne til dressingen og vend herefter æg og grøntsager i.
 
Har du en rest kogte kartofler kan dressingen også bruges sammen med dem i en kold kartoffelsalat.
 

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Thu, 20/08/2015 - 11:55


Du skal bruge: 
Rispapir (kan købes i både større supermarkeder og i specialforretninger)
Til fyld skal du bruge:
5-7 gulerødder
1 agurk
10 cm kinaradisse
Frisk salat
Evt. frisk koriander til at give yderligere smag
1 dl sukker
2 dl eddike (jeg brugte æblecidereddike)
3 dl vand

Antal personer: 
4 personer
Fremgangsmåde: 

Skær gulerødder, agurk og kinaradisse i fine tynde stave. Læg dem i et glas og bland sukker, eddike og vand og hæld på glasset. Lad grøntsagerne stå og trække mindst en times tid.
Rispapiret opblødes i vand (se også instruktioner på pakken). Herefter lægges en lille smule salat nogle grøntsager fra lagen samt evt. lidt dyppelse eller krydderuter på papiret før de rulles sammen. Man kan med fordel sidde og hygge sig rundt om spisebordet med at rulle friske forårsruller og spise dem sammen.
Brug soyasovs til eller lav en spicy sauce af fint revet ingefær, saften fra en citron eller lime og lidt finthakket frisk chili (efter temperament). Det kan puttes i rullerne eller bruges til at dyppe i.
Grøntsagerne er også rigtigt gode i sanwiches på madpakken dagen efter.

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Mon, 22/06/2015 - 19:52


Du skal bruge: 
1/2 glaskål
1/2 spidskål/sommerkål
1/3 agurk
4 tomater

Dressing:
Saften af 1/2 citron
1 spsk rapsolie
1/2 tsk sennep
1 fed presset hvidløg
Salt

Antal personer: 
2
Fremgangsmåde: 

Grøntsagerne snittes. Det er vigtigt at snitte kålen fint og glaskålen i mindre stykker. Dressingen blandes og hældes over. Serveres som tilbehør.

opskrift tilføjet af Majken Bentzen Tue, 26/05/2015 - 18:11


Du skal bruge: 
1 agurk
1 bundt radiser
4 dl græsk yoghurt
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
salt og peber

Fremgangsmåde: 

Riv agurken på et rivejern og pres alt saften ud ved at vride det i et viskestykke.

Riv radiserne eller snit dem i helt tynde strimler.

Pres eller riv hvidløget fint.

Bland hele molevitten sammen og smag til med salt og peber.

opskrift tilføjet af anonym Tue, 11/06/2013 - 18:52


Du skal bruge: 
2 store rødbeder
1 fed hvidløg
1 tsk olivenolie
2 øko yoghurt1 kvart agurk
Salt og peber
Agurk (lidt til pynt)
Persille (til pynt)

Fremgangsmåde: 

Rødbeder koges i 30-40 minutter (hurtigere i en trykkoger) med skral. Når de er kolde, bland dem med yoghurt, olivenolie, agurk, hvidløg, salt og peber.

Opdel på plader. Pynt med tynde strimler af agurk og persille.

Enjoy!

opskrift tilføjet af anonym Sat, 18/06/2011 - 20:04