asparges

Du skal bruge: 
Dej
• 250 gram hvedemel
• 1½ dl. vand
• 2 spsk. olivenolie
• 1½ tsk. bagepulver
• ½ tsk. fint salt

Fyld
• 250 gram asparges
• 125 gram god vegansk ost (jeg brugte No-muh Dezent)
• 2 spsk. kapersknopper
• 1/3 tsk. fint salt
• 1/3 tsk. friskkværnet sort peber

Gremolata
• ½ bundt persille
• ½ bundt dild
• Skal fra ½ citron
• 1 fed hvidløg

Antal personer: 
2
Fremgangsmåde: 

Tænd ovnen på 225 grader, varmluft med undervarme.
Hak dild, persille og hvidløg meget fint. Riv citronskallen og rør alle ingredienserne sammen i en skål.
Fjern den trevlede del fra aspargesene og skær dem i diagonale skiver med en længde på ca. 4 cm. Vend aspargesstykkerne med olie, salt og peber.
Riv osten eller skær den i tynde skiver.
Rør mel, bagepulver og salt sammen i en skål. Tilsæt vand og olie og saml dejen. Tilsæt evt. 1-2 spsk. ekstra vand, hvis den virker lidt for tør, til at kunne rulles ud.
Rul dejen ud til en cirkel med en diameter på ca. 35 cm. Læg dejen på en bageplade beklædt med bagepapir, fordel ost, asparges og kapersknopper på dejen. Bag i ovnen i 12 minutter. Drys pizzaen med gremolata.

Velbekomme!

opskrift tilføjet af Mau Lindow Fri, 08/06/2018 - 13:16


Du skal bruge: 
Pandekager:
2 æg
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
30 g brændenælder
50 g grahamsmel
100 g hvedemel
3,5 dl mælk
50 g smeltet smør

Tilbehør:
100 g feta
2 spsk græsk yoghurt
salt/peber
Citron
200 g kyllingebryst
12 asparges
1/2 squash i stænger
Frisk mynte
6 Radiser
1 Forårsløg

Antal personer: 
2
Fremgangsmåde: 

Pandekager:

2 æg, salt, bagepulver, brændenælder, grahamsmel, hvedemel og smeltet smør røres sammen. Massen løsnes op under omrøring med mælk til en flydende pandekagedej. Pandekagerne bages på panden i smør ved svag varme til de er gyldne på begge sider.

 

Tilbehør:

Fetacreme: 100 g Feta, 2 spsk græsk yoghurt moses sammen med saften fra 1/2 citron.

Grillet tilbehør: Asparges og squash steges og vendes forsigtigt på panden til de et let gyldne. Efterfølgende steges kyllingebrysten. Krydr med salt og peber.

Drys: Frisk mynte, radiser og forårsløg hakkes. Og 1/2 citron skæres i både.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Thu, 11/05/2017 - 10:15


Du skal bruge: 
1/2 spidskål
10 stk grønne asparges
2 dl grønne ærter

Til dressingen:
2 spsk olivenolie
1 spsk hvidvinseddike
1 tsk honning
1 spsk mayonnaise
Salt og peber

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Start med at snitte spidskålen fint og kom det i en skål. Bræk enderne af de grønne asparges, så den mindre lækre tråede del fjernes. Skær aspargesene i små skrå stykker. Kom asparges og ærter i skålen. 
I en lille skål eller kop laves dressingen ved at blande alle ingredienserne (undtagen salt og peber) og piske med en gaffel eller røre rundt med en ske, indtil det har en ensartet konsistens. Smag til med salt og peber, og tilsæt eventuelt mere af det ene eller det andet alt efter smag og behag. 
Hæld dressingen ud over salaten og vend det hele rundt (eventuelt med to spiseskeer), så dressingen bliver fordelt godt og grundigt over hele salaten. 

opskrift tilføjet af Lene Bek Jørgensen Mon, 30/05/2016 - 20:19


Du skal bruge: 

Kogning af hønen:

1 suppehøne (1 kg høne giver ca. 200 g kød)
3 gulerødder
3 løg
3 laurbærblade
1 spsk salt
Evt. lidt peberkorn

Der kan sagtens bruges andre grøntsager som fx selleri og porrer.


Høns i to forskellige asparges:

Kød fra suppehønen eller andet kylling
40 g smør
3 spsk mel
3 dl kogevand
1 glas/dåse asparges både asparges og lage skal bruges
1 dl madlavningsfløde
1 bundt persille
1 bundt friske asparges
Salt, peber og evt. muskatnød


Tarteletter

Antal personer: 
ca. 3-4
Fremgangsmåde: 

 
-       Put suppehønen i en gryde med vand og kog op. (Hvis ikke den er ordnet i forvejen, skal den gøres i stand og skylles grundigt inden)
-       Hak gulerødder og løg meget groft.
-       Fjern skum og tilsæt derefter gulerødder, løg, laurbærblade og salt.
-       Kog indtil hønen er mør, ca. 1-1,5 time.
-       Tag hønen op af gryden og pil kødet af. Pas på – det kan godt være varmt! Skroget kan evt. puttes ned i gryden igen koges videre på til det bliver en suppe eller fond.
-       Tag en ny gryde og smelt smørret deri. Tilsæt melet og pisk det sammen.
-       Tilsæt derefter kogevandet lidt af gangen mens der piskes.
-       Tilsæt så lagen fra aspargesene på glas/dåse samt madlavningsfløden og kog det op.
-       Mens det koges op klippes persillen fint og tilsættes. Gem evt. lidt til pynt.
-       Snit de friske asparges i stykker af ca. 2 cm eller hvad man foretrækker. Husk at knække bunden fra aspargesene ved det naturlige knæk da den er sej.
-       Tilsæt til sidst hønsekødet og de to forskellige asparges.
-       Smag til med salt, peber og evt. muskatnød.
-       Server i tarteletter.

opskrift tilføjet af Anna Kirkeby Mon, 23/05/2016 - 13:43


Du skal bruge: 
10 asparges
100 g spinat
2 stk hjertesalat
6 stilke rabarber
3 spsk. olivenolie
lidt salt

Fremgangsmåde: 

Skær rabarberne i tynde skiver og rist dem i olivenolie til de begynder at blive bløde. Drys med en anelse salt. Pas på med at røre for meget i dem og pas på de ikke får for længe, da de ellers meget nemt bliver til mos. Aspargene kan eventuelt blancheres i letsaltet vand i ca. 5 minutter.
Skær aspargesne i små stykker, og skær ligeledes salaten. Jeg brugtehjertesalat, men både hjertesalaten og spinat kan udskiftes med andre salattyper.
Mix salat, spinatblade og asparges og kom rabarberne henover.

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Mon, 22/06/2015 - 19:12


Du skal bruge: 
Dressing:
75 g Rygeost
0,5 dl Mælk
1 spsk. Citronsaft
1 tsk. Honning eller sukker
Salt og peber

Salat:
1 Salathoved
1 bundt Asparges
1 bundt Radiser
Alle de bælgede ærter som du har lyst til at putte i

Fremgangsmåde: 

Rør dressingen sammen og smag til med salt, peber, sukker og citronsaft. Tilsæt mere mælk, hvis dressingen skal være tyndere.
Skær radiser og asparges i ønskede stykker. Del salatbladene i grove stykker og bælg ærterne.
Hæld dressingen over salaten lige inden den skal serveres.

opskrift tilføjet af anonym Tue, 25/06/2013 - 19:20


Du skal bruge: 
1 bundt grønne asparges
Skallen af en halv citron
Olivenolie
Frisk basilikum
Frisk parmesanost

Fremgangsmåde: 

Bræk den hårde del af aspargesene. Riv citronskal over og bland det hele med lidt olie, salt og peber.
Rist dem et par minutter på din varme grill.
Anret dem på et fad og pynt med frisk basilikum og flager af parmesan ost - og evt. lidt koldpresset rapsolie.

opskrift tilføjet af anonym Thu, 20/06/2013 - 10:15


Du skal bruge: 
1 bundt asparges
3 spsk. Rosmarinolie (se opskriften her på siden)
100 g feta
Salt og peber

Antal personer: 
Forret eller tilbehør til 4
Fremgangsmåde: 

Vend aspargesene med en smule af olien of steg dem i 4-5 minutter. De skal stadig være sprøde, men lige have lidt grill smag. 
Smuldr osten med fingrene og vend de grillede asparges med rosmarinolien og osten. Krydr med salt og peber efter smag og nyd dem lune, evt. med en bagt grillet kartoffel, som tilbehør til eller blandet med en god salat.

opskrift tilføjet af anonym Tue, 11/06/2013 - 18:55


Du skal bruge: 
Salat:
1 bundt radiser
1 bundt asparges
1 bundt forårsløg
1 salathoved

Dressing:
2 spsk olie
1 spsk hvidvindseddike
1 tsk sennep
1 tsk honning
salt og peber

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Skyl alle grønsager til salaten og skær dem i ønskede stykker.

Ryst eller rør ingredienserne til dressingen sammen, og hæld den over salaten lige før den skal serveres.

opskrift tilføjet af anonym Tue, 11/06/2013 - 18:48