basilikum

Du skal bruge: 
Spinatcreme
• 250 gram fast tofu
• 100 gram frisk spinat
• 2 fed hvidløg
• 1 spsk. citronsaft
• 1 spsk. æbleeddike
• 2 spsk. olivenolie
• 5 spsk. gærflager
• 1 tsk. dijonsennep
• ½ tsk. fint salt

Courgetter i tomatsauce
• 2 dåser flåede cherrytomater eller tilsvarende mængde friske tomater
• 2 courgetter
• 2 skalotteløg
• 2 fed hvidløg
• 2 spsk. olivenolie
• 1 tsk. tørret basilikum
• 1 tsk. fint salt

Andet
• 400 gram pasta penne
• 1 bundt frisk basilikum

Antal personer: 
4-5
Fremgangsmåde: 

Spinatcreme: Blend alle ingredienser i en kraftig blender, til massen er findelt.
 
Courgetter i tomatsauce: Hak løg og hvidløg fint. Flæk courgetterne på langs og skær dem i halvmåneformede skiver med en tykkelse på lidt under 1 cm. Steg grøntsagerne i olien i ca. 5 minutter, tilsæt salt og basilikum og steg i 5-7 minutter mere, under omrøring. Tilsæt flåede tomater og lad saucen koge uden låg i 10-15 minutter.
 
I mellemtiden tændes ovnen på 200 grader varmluft og pastaen koges. Den skal være mindre kogt end bare almindelig al dente: Kog pennene i 5-6 minutter, hvis der står 10 minutter på pakken. Dræn så pastaen og overhæld den med koldt vand for at undgå videre tilberedning, før den kommer i ovnen med de resterende ingredienser.
 
Sammensætning af retten: Læg halvdelen af squashfyldet i bund af et ildfast fad med en størrelse på omkring 20x30 cm. Fordel pennene ovenpå. Smør halvdelen af spinatcremen på pennene og fordel herefter de sidste courgetter og saucen over retten. Afslutningsvist lægges den sidste halvdel af spinatcremen på toppen i klatter, som vist på billedet. Bag nu retten i ovnen i 20 minutter. Drys med et bundt grofthakket basilikum, når den kommer ud af ovnen. 
 
Velbekomme!

opskrift tilføjet af Mau Lindow Mon, 06/08/2018 - 19:04


Du skal bruge: 
450g pasta
150g ristet mandler
2 fed hvidløg
1 potter basilikum
150g grams eller parmasan eller pecorino
4 spsk olivenolie
600g modne små tomater
Salt, peber

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Blend mandlerne groft. Hæld dem i en stor skål. Blend hvidløg og basilikum og hæld blandingen ned til mandlerne. Riv osten og tilsæt 4 spsk olie. Tilsæt halve tomater og mas dem ud med fingrene, sammen med de andre ingredienser.
Kog pastaen og bland den med pestoen.
Smag til med salt og peber.
Kan spises varm eller koldt

opskrift tilføjet af Charlotte Gissel Wed, 30/05/2018 - 13:01


Du skal bruge: 
Aubergine, 1 stk.
Mosede tomater, 1 glas (passata)
Hvidløg, 2 fed
Frisk eller tørret basilikum
Olivenolie
Salt og peber
Pasta efter preference

Antal personer: 
3-4
Fremgangsmåde: 

Først skæres auberginen i tern og lægges i skål og blandes med rigeligt salt. Her bør den ligge i minimum en halv time - gerne længere, da dette gør auberginen blød og fjerner bitterstoffer.
Mens auberginen hviler i salt, hakkes hvidløg. Hvidløget steges let på en pande i olivenolie uden at tage farve. Herefter hældes de mosede tomater på panden og det hele simrer let, indtil saucen bliver mere orange i farven - så er den klar.
Auberginen skylles af og presses i en sigte, så den ikke er fyldt med væske. Herefter steges den hårdt på en tør pande i adskillige minutter, til den er helt blød. Det er muligt at stege i en smule olie, men man bør være opmærksom på, at auberginen suger meget.
Når auberginen er stegt kommes den i tomatsaucen sammen med rigelig basilikum. Smages til med salt og peber.
Pasta koges al dente og hældes i saucen, og der røres godt rundt, så saucen klæber til pastaen.
 
Ønsker man en mere proteinrig (og stadig vegansk) sauce kan man tilsætte soyagranulat efter ønske, mens saucen simrer.
 
Retten kan toppes med revet parmesanost eller vegansk parmesandrys.

opskrift tilføjet af Karolina Thomsen Sun, 15/05/2016 - 13:08


Du skal bruge: 
1 bundt grønne asparges
Skallen af en halv citron
Olivenolie
Frisk basilikum
Frisk parmesanost

Fremgangsmåde: 

Bræk den hårde del af aspargesene. Riv citronskal over og bland det hele med lidt olie, salt og peber.
Rist dem et par minutter på din varme grill.
Anret dem på et fad og pynt med frisk basilikum og flager af parmesan ost - og evt. lidt koldpresset rapsolie.

opskrift tilføjet af anonym Thu, 20/06/2013 - 10:15


Du skal bruge: 
1/2 skraldet selleri
1 pakke Fettuccine, frisk italiensk pasta med æg eller almindelig pasta
1/2 pose gratineringsost (gerne noget med mere smag end den almindelige. Jeg brugte en færdigblanding af cheddar, regato og maasdammer)
1 stort fed hvidløg
Salt & peber
1/4 liter piskefløde
Olivenolie
Basilikum til pynt

Antal personer: 
2
Fremgangsmåde: 

Sellerien rives groft, og sauteres med krydderierne. Herefter tilsættes fløde og selleristrimlerne koges møre.
Imens tændes ovnen på 200 grader, og fettuccine koges, og lægges i et ildfast fad, evt. smurt med olivenolie.
Sellerisovsen tages af blusset, og hvidløget presses heri. Først sovsen og så gratineringsosten fordeles over pastaen, og retten gratineres i ovnen i ca. 15 min. eller indtil osten er som man ønsker den. Selleri-fetticcinen portionanrettes og pyntes evt. med basilikum.

opskrift tilføjet af anonym Sat, 18/06/2011 - 20:16