blåbær

Du skal bruge: 
160g sukker
2 æg
100g mel
1/2 tsk. bagepulver
300g bær, rabarber eller frugt (frisk eller frost)
Smørklatter
hakkede mandler

Antal personer: 
8
Fremgangsmåde: 

Æg, sukker, mel og bagepulver røres sammen og hældes i en smurt springform (25 cm i diameter). Pres 300g bær eller frugt forsigtigt ned i dejen. Drys med hakkede mandler og fordel nogle smørklatter hist og pist.
Kagen bages ved 200 grader i 25-30 minutter. Serveres lun. Kagen kan fryses.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Tue, 08/08/2017 - 22:18


Du skal bruge: 
50 muffinforme
250 g smør
750 g sukker
7 æg
7 dl. cremefraiche 18%
850 g hvedemel
5 tsk. bagepulver
5 tsk. vaniljesukker
300 g frosne blåbær
300 g mørkt chokolade

Antal personer: 
50
Fremgangsmåde: 

Smelt smør i microbølgeovnen og pisk med sukker til en blød masse. Tilsæt æg og cremefraiche og pisk videre. Tilsæt mel, bagepulver og vaniljesukker og pisk igen til en ensartet masse. Hak chokoladen og vend den forsigtigt i sammen med de frosne blåbær med en dejskraber. Fordel i ca 50 muffinforme og bag ved 180 grader i forvarmet almindelig ovn. De skal have ca. 25 minutter. Generalens blåbærmuffins blev bagt og serveret første gang til foreningens generalforsamling den 8. marts 2017.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Thu, 09/03/2017 - 12:31