blommer

Du skal bruge: 
175g hvedemel
1 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
85g rapsolie
180g sukker
2 æg
2,5 dl squash
70g hakkede mandler
2,5 dl piskefløde
1 spsk. flormelis
1,5 dl cremefraiche
Frugter og bær til pynt: Her er brugt danske, økologiske nektariner, druer, blåbær, hindbær og blommer.



Antal personer: 
8
Fremgangsmåde: 

Bund:
Hvedemel, bagepulver, sukker, hakkede mandler og vaniljesukker røres sammen. Raspolie, æg og squash røres i. Dejen hældes i en smurt springform og bages ved 180 grader i ca. 35 minutter og stilles til afkøling.

Creme:
Piskefløde piskes til flødeskum. Flormelis og cremefraiche vendes heri.

Saml kagen evd at komme cremen på toppen og pynt med sæsonens frugter og bær.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Sun, 03/09/2017 - 08:58


Du skal bruge: 
1 aubergine
2 små gule squash
2 Trompetsquash a' 20 cm
1 pære
5 blommer
1/2 agurk
Kronblade fra solsikke eller morgenfrue
Salt/peber
Olie til stegning
2,5 dl fløde
Saft fra 1/2 citron


Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Sensommersalat:
Aubergine og gule squash skæres i skiver af ca. 1 cm, drysses med salt og peber og steges let gyldne på panden i olie.
Trompetsquash og agurk skæres i skiver af ca. 1 cm, pæren skæres i stænger på langs og blommerne halveres og udstenes. Det hele anrettes, sammen med de stegte aubergine og squashskiver, tilfældigt på et fad og drysses med kronblade fra solsikke eller morgenfrue.

Syrnet fløde:
Citronsaft og fløde blandes sammen med et drys friskkværnet peber. Stil det ved stuetemperatur i ca 1 time. Hvorved fløden tykner. Syrnet fløde kaldes også fermenteret fløde.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Sat, 02/09/2017 - 11:45


Du skal bruge: 
160g sukker
2 æg
100g mel
1/2 tsk. bagepulver
300g bær, rabarber eller frugt (frisk eller frost)
Smørklatter
hakkede mandler

Antal personer: 
8
Fremgangsmåde: 

Æg, sukker, mel og bagepulver røres sammen og hældes i en smurt springform (25 cm i diameter). Pres 300g bær eller frugt forsigtigt ned i dejen. Drys med hakkede mandler og fordel nogle smørklatter hist og pist.
Kagen bages ved 200 grader i 25-30 minutter. Serveres lun. Kagen kan fryses.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Tue, 08/08/2017 - 22:18


Du skal bruge: 
1 fed hvidløg
4-5 stk blommer
1 stk røde chilier
1 spsk revet ingefær
1½ dl rørsukker
½ dl æblecidereddike
saften af ½ appelsin

Fremgangsmåde: 

Hak hvidløg fint eller brug en hvidløgspresser. Skær blommerne i små tern. Hak chilier fint og riv ingefæren.
Bland derefter alle ingredienserne i en gryde og kog det sammen ca. 20 minutter. Blend herefter massen med en stavblender og hæld saucen i en ren og skoldet flaske, som opbevares i køleskabet.

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Wed, 28/09/2016 - 18:18


Du skal bruge: 
800 g blommer
2 dl æblejuice
5 spsk rørsukker
1 stk kanelstang
1 tsk finthakket tørret rød chili

Fremgangsmåde: 

Skær blommerne i tern.
Put alle ingredienserne i en gryde. Bring i kog og lad det derefter simre i ca en halv time.
Fisk kanelstangen op inden chutneyen hældes på skoldede eller atamonskyllede glas.

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Sun, 28/08/2016 - 15:29