cherrytomater

Du skal bruge: 
4 dl. bulgur
6 dl. vand
2 spsk. smør
Salt
2 rød peber
1 rødløg - størrelse efter behag
Et bundt persille
10 cherrytomater
Friskkværnet peber
2 fed hvidløg
400g hakket oksekød


Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Kogning af bulgur:
6 dl. vand bringes i kog. Tilsæt 1 tsk. salt og 4 dl. bulgur. Sku ned på det laveste blus og lad det stå under låg i 10 minutter. Tag derefter gryden af kogepladen og lad den stå i yderligere 10 minutter under låg og trække færdig. tilsæt derpå 2 spsk. smør og rør rundt. fordel derefter den kogte bulgur på et stort fad og lad den afkøle imens du tilbereder de øvrige ingredienser.

Kødboller:
Bland kødet med 1 tsk salt, 1 tsk. friskkværnet peber og havregryn. Form kødbollerne med en te-ske og steg dem på panden i olie sammen med to fed skiveskåret hvidløg.

Grønt:
Skær cherrytomater i halve, hak persillen og skær peberfrugt og rødløg i tern.

Servering:
Læg kødbollerne og de ristede hvidløg over den lune bulgur og drys med det grønne samt hampefrø.

Tip: Du kan give retten lidt ekstra smag med et ekstra drys salt og friskkværnet peber samt hælde noget god olivenolie og balsamico-eddike over inden servering.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Wed, 31/01/2018 - 11:10


Du skal bruge: 
Løvstikkepesto:
1 håndfuld løvstikke
1 fed hvidløg
25 g salte mandler
25 g parmesanost
1 d olivenolie
Saft af 1 citron
Salt og peber

Kartoffelsalat
600 g nye vaskede kartofler
½ blomkål
1 bakke blandede salater
1 bakke cherrytomater
200 g friskbælgede ærter
1 bundt forårsløg

Fremgangsmåde: 

Kog kartoflerne og lad dem afkøle
Kom løvstikke, presset hvidløg, hakkede mandler og reven parmesanost i en blender. Kør mens olien tilsættes gradvist. Blend til en pesto.
Smag til med citronsaft, salt og peber.
Del blomkål i meget små buketter. Skyl og slyng salaten tør. Halver cherrytomaterne.
Vend kartofler med løvstikkepesto efter smag, blomkål, salat, cherrytomater, ærter og fintsnittet forårsløg.

opskrift tilføjet af anonym Thu, 20/06/2013 - 10:32