chili

Du skal bruge: 
En flaske spumante fx: Champagne, prosecco eller asti

Gløgg:
0,5 liter lækkert æblemost.
0,5 liter opblandet hyldeblomstsaft
5 tørrede stjerneanis
10 tørrede nelliker
3 stænger tørret kanel
1 økologisk appelsin
100 g frisk ingefær
1 chili





Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Æblemost og opblandet hyldeblomssaft hældes i en gryde. Krydderierne tilsættes sammen med appelsin og ingefær i skiver og den hele chili. Gløggen bringes i et hurtigt opkog og stilles derefter til afkøling i køleskabet natten over, hvor den også trækker smag. Jo længere tid den står, jo mere smag får den.
Drinken serveres i champagneglas med halv gløgg og halv spumante. Pynt evt. med en skive appelsin.

Drinken kan også serveres alkoholfrit med danskvand i stedet for spumante.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Mon, 11/12/2017 - 14:57


Du skal bruge: 
1 fed hvidløg
4-5 stk blommer
1 stk røde chilier
1 spsk revet ingefær
1½ dl rørsukker
½ dl æblecidereddike
saften af ½ appelsin

Fremgangsmåde: 

Hak hvidløg fint eller brug en hvidløgspresser. Skær blommerne i små tern. Hak chilier fint og riv ingefæren.
Bland derefter alle ingredienserne i en gryde og kog det sammen ca. 20 minutter. Blend herefter massen med en stavblender og hæld saucen i en ren og skoldet flaske, som opbevares i køleskabet.

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Wed, 28/09/2016 - 18:18


Du skal bruge: 
200 g rabarber i tynde skiver
1 hakket løg
1-2 finthakket røde chilipebre
5 spsk sukker
1 spsk æblecidereddike
1⁄2 tsk groft salt

Fremgangsmåde: 

Bring alle ingredienserne i kog i en tykbundet gryde. Kog relishen ved svag varme og under låg i ca. 10 min hvor du rører af og til indtil den har en moset konsistens. Lad den køle lidt af og put den i et skoldet glas.
Relishen er rigtig god til kylling, ost, skinke eller en æggemad og giver et frækt sommerpift til din mad.

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Mon, 22/06/2015 - 19:57