dild

Du skal bruge: 
Rødkålssalat
• 300 gram rødkål
• 1 dl. quinoa
• 70 gram tørrede tranebær
• 1 bundt dild
• 1 spsk. æblecidereddike
• 1 spsk. citronsaft
• ½ tsk. fint salt

Mandeldressing
• 100 gram mandler, smuttede
• 1 helt hvidløg
• 1 dl. vand
• 2 spsk. citronsaft
• 2 spsk. smagsneutral olie
• 1 spsk. lys rismiso (kan udelades; tilsæt da ekstra salt)
• 1 spsk. gærflager*
• 1 tsk. olivenolie
• Revet skal fra ½ citron
• ½ tsk. sort peber
• ½ tsk. fint salt

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Salaten: Kog quinoaen efter anvisningen på pakken og lad den herefter køle. Snit rødkålen fint, hak dild og tranebær. Bland det hele sammen med eddike, citronsaft og salt. Massér gerne salaten lidt, så rødkålen bliver blødgjort en smule.

Mandeldressing: Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skær den øverste centimeter eller 1½ af hvidløget så alle hvidløgsfeddene er synlige. Hæld 1 tsk. olivenolie ned i hvidløget, pak det tæt ind i stanniol og lad det bage i 25 minutter. Når stanniolpakken åbnes, er feddene helt bløde. Lad hvidløget køle i et par minutter og mas herefter feddene ud af skallerne. Blend de bagte hvidløgsfed med de resterende ingredienser i en kraftig blender i ca. 2 minutter. Dressingen er færdig når den er helt uden klumper. Smag til med salt og citronsaft.

TIP: hvis der tilsættes lidt mindre vand til dressingen er den glimrende som pålæg på ristet rugbrød eller i en sandwich.

* Gærflager giver en osteagtig smag til veganske retter og bruges ofte i sauce og dressing. Gærflager kan købes i helsekostbutikker.

opskrift tilføjet af Mau Lindow Mon, 05/03/2018 - 11:58


Du skal bruge: 
4 æg
5 cm agurk
1 dl bælgede ærter
½ hoved broccoli
Dressing:
1½ dl mayonnaise
1 tsk sennep
1 tsk honning
1 tsk hakket dild
½ tsk salt

Antal personer: 
4 personer
Fremgangsmåde: 

Kog æggene og hak dem i mindre stykker.
Hak agurker i fine tern og del broccolien i små fine buketter.
Bland ingredienserne til dressingen og vend herefter æg og grøntsager i.
 
Har du en rest kogte kartofler kan dressingen også bruges sammen med dem i en kold kartoffelsalat.
 

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Thu, 20/08/2015 - 11:55


Du skal bruge: 
2dl soyayoghurt (man kan også bruge græsk yoghurt)
200g revet glaskål lille glaskål
1 mellemstor gulerod
1-2 fed knust hvidløg
1 lille bundt dild (2-3 tsk hakket dild)
Salt og peber

Antal personer: 
4-6 personer
Fremgangsmåde: 

Riv glaskålen og guleroden groft. 
Rør og smag yoghurten til med hvidløg, salt, peber og dild.
Rør de revne grøntsager i yoghurten og brug tzatzikien som tilbehør, eksempelvis som her til regnbuefrikardeller, ovnbagte kartoffelbåde og en grøn salat (salat, broccoli, agurk og ærter).

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Sun, 16/08/2015 - 21:42