fennikel

Du skal bruge: 
Stir fry
• 300 gram nudler (risnudler, hvedenudler, sobanudler…)
• ½ fennikel
• 250 gram rød spidskål (eller almindelig spidskål)
• 200 gram gulerødder
• 5 forårsløg
• 250 gram tofu
• 2 fed hvidløg
• 1 spsk. smagsneutral olie
• 1 spsk. sesamolie

Sauce
• 1 dl. vand
• 4 spsk. sojasauce
• 1 spsk. sesamolie
• 3 spsk. æbleeddike eller risvinseddike
• 3 spsk. tomatpuré
• 1½ spsk. sukker
• 2 spsk. majsstivelse
• 3 tsk. finthakket ingefær
• 2 presset fed hvidløg
• 2 tsk. chiliflager

Toppings
• Frisk koriander
• Ristede sesamfrø

Antal personer: 
4-6
Fremgangsmåde: 

Sauce: Pisk majsstivelse sammen med vandet i en skål og pisk derefter de resterende ingredienser i blandingen.
Stir-fry: Skær tofuen i tern på 1½x1½ cm, hak hvidløgsfeddene og snit de andre grøntsager fint. Det ser pænest ud, hvis forårsløgene og gulerødderne snittes i en skrå vinkel, men det betyder ikke noget for smagen.
Opvarm olien i en wok (eller på en stor pande, hvis du ikke har en wok) med fuld knald på varmen. Steg nu grøntsagnene og tofuternene i olien i ca. fem minutter. Undgå at røre rundt i blandingen konstant, der må gerne komme nogle let brændte områder. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og skyl dem herefter i koldt vand. Kom nudler og sauce op i wokken og vend det hele godt sammen. Saucen vil hurtigt tykne, og når det er sket, slukkes der for varmen. Server med ristede sesamfrø og friske korianderblade.  
 

opskrift tilføjet af Mau Lindow Sun, 05/08/2018 - 09:00


Du skal bruge: 
Grønne hotdogs:
gode pølser
salat
agurk
forårsløg
ketchup og remoulade

Syltet ingefær:
1 fennikel
1 dl eddike
4 dl vand
4 små spsk honning

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Lav gerne den syltede fennikel om morgenen eller dagen før. 
Skær fennikel i tynde skiver og kom det i en skål. Bland vand, eddike og honning i en anden skål, rør rundt til det har en ensartet masse. Hæld det over det tyndskårede fennikel. Det skal gerne dække, så hvis ikke det gør det, kan der laves mere eddike-blanding. Stil på køl med et låg eller andet over. Kan holde sig i cirka to uger på køl. 
De grønne hotdogs laves ved at varme pølserne, gerne på en grill eller grillpande. Skær derefter agurk og forårsløg i skiver. Rens salaten. Så er der bare tilbage at samle den grønne hotdog og pynte godt med syltet fennikel. 
Tip: Syltet fennikel kan også bruges til sandwich, til at peppe rugbrødsmadderne op, og sågar til en syrlig sorbet, fx rababersorbet. 

opskrift tilføjet af Lene Bek Jørgensen Thu, 18/05/2017 - 19:29