feta

Du skal bruge: 
1 rød peberfrugt
1 fed hvidløg
1 pk 150 g feta
Halv potte persille
2 spsk oliven olie
Evt lidt chili

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Fremgangsmåden her...
Det hele blendes sammen. Skal trække ca 30 min

God som kold sovs fx sprøde ovn kartofler. Snacks med rå grøntsager

opskrift tilføjet af Charlotte Gissel Tue, 23/10/2018 - 20:08


Du skal bruge: 
4 dl hvedemel
2 dl grahamsmel
4 tsk bagepulver
1 tsk groft salt
5 dl creme fraiche
1 dl. olivenolie
250g fint hakket rødløg
250g smuldret feta
12 muffinforme

Antal personer: 
8-12
Fremgangsmåde: 

Bland hvedemel, grahamsmel, bagepulver og groft salt i en skål. Tilsæt creme fraiche, olivenolie, hakket rødløg og smuldret feta under omrøring. Dejen skal være tyk og klæbrig.

Fordel dejen i 12 muffinforme og bag den ved 200 grader i 20-25 minutter.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Wed, 31/01/2018 - 10:47


Du skal bruge: 
Pandekager:
2 æg
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
30 g brændenælder
50 g grahamsmel
100 g hvedemel
3,5 dl mælk
50 g smeltet smør

Tilbehør:
100 g feta
2 spsk græsk yoghurt
salt/peber
Citron
200 g kyllingebryst
12 asparges
1/2 squash i stænger
Frisk mynte
6 Radiser
1 Forårsløg

Antal personer: 
2
Fremgangsmåde: 

Pandekager:

2 æg, salt, bagepulver, brændenælder, grahamsmel, hvedemel og smeltet smør røres sammen. Massen løsnes op under omrøring med mælk til en flydende pandekagedej. Pandekagerne bages på panden i smør ved svag varme til de er gyldne på begge sider.

 

Tilbehør:

Fetacreme: 100 g Feta, 2 spsk græsk yoghurt moses sammen med saften fra 1/2 citron.

Grillet tilbehør: Asparges og squash steges og vendes forsigtigt på panden til de et let gyldne. Efterfølgende steges kyllingebrysten. Krydr med salt og peber.

Drys: Frisk mynte, radiser og forårsløg hakkes. Og 1/2 citron skæres i både.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Thu, 11/05/2017 - 10:15


Du skal bruge: 
150g couscous
2 spsk olivenolie
2 dl ærter
1 squash
6 salatblade
3 forårsløg
120g feta

Vinaigrette:
1 spsk olivenolie
1 spsk hvid balsamico-eddike
1/2 spsk citronsaft
Salt og peber

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Start med at komme de 150g couscous i en kasserolle eller lille gryde. Tilsæt 1,5 dl kogt vand. Rør rundt indtil vandet er nogenlunde opsuget af couscous'en. Lad det stå i et par minutter. 
Imens renses og skæres salatbladene i strimler. Squasen skæres i tern. Forårsløgene skæres fint. Og ærter tøes op, hvis de er fra frost. Kom alle grøntsagerne i en skål. 
Tilsæt derefter to spsk olivenolie til couscous'en. Tænd for blusset ved svag varme og rør rundt indtil olien er opsuget og couscous'en ikke længere er klumpet. Kom couscous'en i skålen med grøntsagerne. 
Vinaigretten laves ved at komme olivenolie, hvid balsamico-eddike samt citronsaft i en lille skål eller kop. Rør rundt med en ske eller gaffel, indtil det har en ensartet masse. Smag til med salt og peber. 
Hæld vinaigretten ud over salaten og vend det hele godt, så alt blandes. 
Til sidst skæres feta i tern eller smuldres ned i salaten. Vend et par gange så fetaen også bliver blandet godt i salaten. 
Anret på et fad eller i en skål og server. 
 
Salaten her er også et hit som madpakke. 
Og man kan bruge lige præcis de grønne grøntsager, som man har lyst til, fx kan asparges, sukkerærter og grønne bønner også anbefales. 

opskrift tilføjet af Lene Bek Jørgensen Mon, 06/06/2016 - 17:15


Du skal bruge: 
1 spidskål
4 mellemstore spiseæbler (ikke madæbler da de er for syrlige)
en håndfuld græskarkerner
200 g feta

1 tsk. grov sennep
2 tsk. sukker/honing
2 tsk. hindbær eddike (andre typer kan også bruges)
1 dl. rapsolie (eller anden form for smagneutral olie)

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Græskarkernene ristes langsomt på en tør pande mens de andre ingredienser tilberedes.
Spidskålen snittes fint og æblerne skæres i tern. Fetaen skæres ligeledes i tern.
 
Vinagrette:
Sennep, sukker/honing, eddike og olivenolien røres sammen og smages til. 
 
Alle ingredienserne blandes lidt forsigtigt så fetaen ikke smadres for meget.

opskrift tilføjet af Sara Waack-Möller Thu, 22/10/2015 - 08:57