forårsløg

Du skal bruge: 
Stir fry
• 300 gram nudler (risnudler, hvedenudler, sobanudler…)
• ½ fennikel
• 250 gram rød spidskål (eller almindelig spidskål)
• 200 gram gulerødder
• 5 forårsløg
• 250 gram tofu
• 2 fed hvidløg
• 1 spsk. smagsneutral olie
• 1 spsk. sesamolie

Sauce
• 1 dl. vand
• 4 spsk. sojasauce
• 1 spsk. sesamolie
• 3 spsk. æbleeddike eller risvinseddike
• 3 spsk. tomatpuré
• 1½ spsk. sukker
• 2 spsk. majsstivelse
• 3 tsk. finthakket ingefær
• 2 presset fed hvidløg
• 2 tsk. chiliflager

Toppings
• Frisk koriander
• Ristede sesamfrø

Antal personer: 
4-6
Fremgangsmåde: 

Sauce: Pisk majsstivelse sammen med vandet i en skål og pisk derefter de resterende ingredienser i blandingen.
Stir-fry: Skær tofuen i tern på 1½x1½ cm, hak hvidløgsfeddene og snit de andre grøntsager fint. Det ser pænest ud, hvis forårsløgene og gulerødderne snittes i en skrå vinkel, men det betyder ikke noget for smagen.
Opvarm olien i en wok (eller på en stor pande, hvis du ikke har en wok) med fuld knald på varmen. Steg nu grøntsagnene og tofuternene i olien i ca. fem minutter. Undgå at røre rundt i blandingen konstant, der må gerne komme nogle let brændte områder. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og skyl dem herefter i koldt vand. Kom nudler og sauce op i wokken og vend det hele godt sammen. Saucen vil hurtigt tykne, og når det er sket, slukkes der for varmen. Server med ristede sesamfrø og friske korianderblade.  
 

opskrift tilføjet af Mau Lindow Sun, 05/08/2018 - 09:00


Du skal bruge: 
1 hovedsalat
1 squash
2 dl bælgede ærter
1 bundt forårsløg (5-7 stk alt efter størrelse)
250 g fuldkornspasta
1 håndfuld kruspersille
olie (jeg brugte tangolie)

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Kog pastaen i rigeligt vand med salt. Skyld med kold vand og lad pastaen køle ned.

 

Skær salaten i mundrette stykker, riv squashen og skær forårsløgene i fine skiver.

 

Bland pastaen og grøntsagerne sammen med en håndfuld hakket kruspersille og lidt god olie.

 

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Thu, 25/05/2017 - 20:33


Du skal bruge: 
Grønne hotdogs:
gode pølser
salat
agurk
forårsløg
ketchup og remoulade

Syltet ingefær:
1 fennikel
1 dl eddike
4 dl vand
4 små spsk honning

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Lav gerne den syltede fennikel om morgenen eller dagen før. 
Skær fennikel i tynde skiver og kom det i en skål. Bland vand, eddike og honning i en anden skål, rør rundt til det har en ensartet masse. Hæld det over det tyndskårede fennikel. Det skal gerne dække, så hvis ikke det gør det, kan der laves mere eddike-blanding. Stil på køl med et låg eller andet over. Kan holde sig i cirka to uger på køl. 
De grønne hotdogs laves ved at varme pølserne, gerne på en grill eller grillpande. Skær derefter agurk og forårsløg i skiver. Rens salaten. Så er der bare tilbage at samle den grønne hotdog og pynte godt med syltet fennikel. 
Tip: Syltet fennikel kan også bruges til sandwich, til at peppe rugbrødsmadderne op, og sågar til en syrlig sorbet, fx rababersorbet. 

opskrift tilføjet af Lene Bek Jørgensen Thu, 18/05/2017 - 19:29


Du skal bruge: 
Pandekager:
2 æg
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
30 g brændenælder
50 g grahamsmel
100 g hvedemel
3,5 dl mælk
50 g smeltet smør

Tilbehør:
100 g feta
2 spsk græsk yoghurt
salt/peber
Citron
200 g kyllingebryst
12 asparges
1/2 squash i stænger
Frisk mynte
6 Radiser
1 Forårsløg

Antal personer: 
2
Fremgangsmåde: 

Pandekager:

2 æg, salt, bagepulver, brændenælder, grahamsmel, hvedemel og smeltet smør røres sammen. Massen løsnes op under omrøring med mælk til en flydende pandekagedej. Pandekagerne bages på panden i smør ved svag varme til de er gyldne på begge sider.

 

Tilbehør:

Fetacreme: 100 g Feta, 2 spsk græsk yoghurt moses sammen med saften fra 1/2 citron.

Grillet tilbehør: Asparges og squash steges og vendes forsigtigt på panden til de et let gyldne. Efterfølgende steges kyllingebrysten. Krydr med salt og peber.

Drys: Frisk mynte, radiser og forårsløg hakkes. Og 1/2 citron skæres i både.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Thu, 11/05/2017 - 10:15


Du skal bruge: 
150g couscous
2 spsk olivenolie
2 dl ærter
1 squash
6 salatblade
3 forårsløg
120g feta

Vinaigrette:
1 spsk olivenolie
1 spsk hvid balsamico-eddike
1/2 spsk citronsaft
Salt og peber

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Start med at komme de 150g couscous i en kasserolle eller lille gryde. Tilsæt 1,5 dl kogt vand. Rør rundt indtil vandet er nogenlunde opsuget af couscous'en. Lad det stå i et par minutter. 
Imens renses og skæres salatbladene i strimler. Squasen skæres i tern. Forårsløgene skæres fint. Og ærter tøes op, hvis de er fra frost. Kom alle grøntsagerne i en skål. 
Tilsæt derefter to spsk olivenolie til couscous'en. Tænd for blusset ved svag varme og rør rundt indtil olien er opsuget og couscous'en ikke længere er klumpet. Kom couscous'en i skålen med grøntsagerne. 
Vinaigretten laves ved at komme olivenolie, hvid balsamico-eddike samt citronsaft i en lille skål eller kop. Rør rundt med en ske eller gaffel, indtil det har en ensartet masse. Smag til med salt og peber. 
Hæld vinaigretten ud over salaten og vend det hele godt, så alt blandes. 
Til sidst skæres feta i tern eller smuldres ned i salaten. Vend et par gange så fetaen også bliver blandet godt i salaten. 
Anret på et fad eller i en skål og server. 
 
Salaten her er også et hit som madpakke. 
Og man kan bruge lige præcis de grønne grøntsager, som man har lyst til, fx kan asparges, sukkerærter og grønne bønner også anbefales. 

opskrift tilføjet af Lene Bek Jørgensen Mon, 06/06/2016 - 17:15


Du skal bruge: 
Hønsesalat:

ca. 350 g trevlet kylling fra to kogte suppehøner eller andet kogt kylling
200 g bacon i tern
2 dl græsk yoghurt, skyr, creme fraiche eller lignende
1 dl mayonnaise
1 tsk sennep
3 forårsløg
5 radiser
1 lille bakke karse
Smag til med salt, peber og citron

Tilsæt evt. et fintsnittet æble hvis der mangler sødme


Lynsyltet rabarber:

1 dl sukker
1 dl æblecidereddike (eller anden eddike)
100 g rabarber

Gang evt. opskriften op hvis der ønskes mere til anden brug

Antal personer: 
Ca. 4 personer
Fremgangsmåde: 

 
-       Bland sukker og æblecidereddike sammen i en lille gryde og varm det indtil det koger og sukkeret et opløst.
-       Snit rabarberen fint og put det i en skål. Når syltelagen er færdig hældes den over rabarberen og stilles væk indtil det skal bruges
-       Steg bacon til det er sprødt og lad det evt. dryppe af på lidt køkkenrulle.
-       Bland yoghurt, mayonnaise og sennep sammen i en ny skål.
-       Snit forårsløg og radiser efter hvor fint det foretrækkes og put det i skålen.
-       Tilsæt kylling, bacon og karse.
-       Hæld lagen fra rabarberen og put det i skålen. Gem evt. lidt til pynt.
-       Rør godt og smag til med salt, peber og citron

opskrift tilføjet af Anna Kirkeby Thu, 05/05/2016 - 18:14


Du skal bruge: 
Løvstikkepesto:
1 håndfuld løvstikke
1 fed hvidløg
25 g salte mandler
25 g parmesanost
1 d olivenolie
Saft af 1 citron
Salt og peber

Kartoffelsalat
600 g nye vaskede kartofler
½ blomkål
1 bakke blandede salater
1 bakke cherrytomater
200 g friskbælgede ærter
1 bundt forårsløg

Fremgangsmåde: 

Kog kartoflerne og lad dem afkøle
Kom løvstikke, presset hvidløg, hakkede mandler og reven parmesanost i en blender. Kør mens olien tilsættes gradvist. Blend til en pesto.
Smag til med citronsaft, salt og peber.
Del blomkål i meget små buketter. Skyl og slyng salaten tør. Halver cherrytomaterne.
Vend kartofler med løvstikkepesto efter smag, blomkål, salat, cherrytomater, ærter og fintsnittet forårsløg.

opskrift tilføjet af anonym Thu, 20/06/2013 - 10:32


Du skal bruge: 
Salat:
1 bundt radiser
1 bundt asparges
1 bundt forårsløg
1 salathoved

Dressing:
2 spsk olie
1 spsk hvidvindseddike
1 tsk sennep
1 tsk honning
salt og peber

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Skyl alle grønsager til salaten og skær dem i ønskede stykker.

Ryst eller rør ingredienserne til dressingen sammen, og hæld den over salaten lige før den skal serveres.

opskrift tilføjet af anonym Tue, 11/06/2013 - 18:48