granskud

Du skal bruge: 
50 g gær
3 dl mælk
1 dl vand
1 tsk kryddersalt(ramsløgsalt)
1/2 dl olie,
1 tsk sukker
3 spsk chiafrø
2 håndfulde solsikkekerner
1 håndfuld groft hakkede grannåleskud
700 g hvedemel
Æg til pensling

Fremgangsmåde: 

Vand og mælk lunes og gæren opløses i væsken. Resten af ingredienserne blandes i. Hold tilbage melet og ælt dejen godt. Dejen hæves lunt i 20 min, formes til 16 boller, der pensles med pisket æg og bages 12 min ved 225 C til de er gyldne.

opskrift tilføjet af Majken Bentzen Sat, 28/05/2016 - 16:01


Du skal bruge: 
1 dl granskud (25 g)
2 dl vand
2 dl sukker
2 tsk citronsaft

Fremgangsmåde: 

Granskudene skylles. Tag to skud fra og kog resten 15 minutter med vand og sukker. De to granskud hakkes fint. Siruppen afkøles og tilsættes citronsaften og de hakkede grannåle. Serveres fx til pandekager eller ovenpå vanilleis.

opskrift tilføjet af Majken Bentzen Sat, 28/05/2016 - 15:32


Du skal bruge: 
1 dl granskud (ca 25 g)
4 dl vand
2 spsk sukker
1/2 citron

Fremgangsmåde: 

Skyl granskudene og kog dem med vand og sukker i 12 minutter. De sidste 2 minutter tilsættes citronskal af ca 1/4 af citronen. Skræl det af med en kartoffelskræller, så det bitre hvide af skallen undgås. Saften sies, afkøles og smages til med citronsaft og mere sukker.

opskrift tilføjet af Majken Bentzen Sat, 28/05/2016 - 15:24