hindbær

Du skal bruge: 
160g sukker
2 æg
100g mel
1/2 tsk. bagepulver
300g bær, rabarber eller frugt (frisk eller frost)
Smørklatter
hakkede mandler

Antal personer: 
8
Fremgangsmåde: 

Æg, sukker, mel og bagepulver røres sammen og hældes i en smurt springform (25 cm i diameter). Pres 300g bær eller frugt forsigtigt ned i dejen. Drys med hakkede mandler og fordel nogle smørklatter hist og pist.
Kagen bages ved 200 grader i 25-30 minutter. Serveres lun. Kagen kan fryses.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Tue, 08/08/2017 - 22:18


Du skal bruge: 
200g bær, her er brugt brombær og hindbær
2 dl mel
150g helt koldt smør
1 dl havregryn
1 tsk vaniljepulver
1 dl sukker/1 spsk honning
1 dl mandler

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Bland mel, havregryn, sukker. Skær smørret i tern. Smuldr det hele sammen med fingrene, så det bliver blandet godt uden at det bliver en hel sammenhængende dej.
Fordel halvdelen af smuldret i en form, der er cirka 20-25 centimer i diameter. Bag det i 8-10 minutter ved 200 graders varmluft, så det flyder mere sammen. Sæt den anden halvdel på køl, så det forbliver koldt. Ellers får det svært ved at smulre.
Imens skylles bærrene og skær dem eventuelt i mindre stykker, hvis de er meget store. Bland bærrene, vaniljesukkeret og sukkeret/honningen. Lad det stå og trække imens tærtebunden bages.
Hak mandlerne groft.
Når bunden er bagt, kommes først de sukrede bær på og derefter den anden halvdel af dejen sammen med mandlerne.
Bages i cirka 20 minutter ved 200 graders varmluft, eller indtil kagen er gylden.

opskrift tilføjet af Lene Bek Jørgensen Sun, 30/07/2017 - 12:00


Du skal bruge: 
5 dl forskellige bær fx hindbær, jordbær, solbær og ribs.
3 dl vand
1 dl sukker
1 1/2 spsk kartoffelmel
3 spsk vand

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Bærrene skylles og koges 2 min sammen med vandet. Tilsæt undervejs sukkeret lidt af gangen og smag grøden til. Hvor meget sukker, der skal til, afhænger af hvilke bær man bruger og hvor modne de er. Gryden tages af varmen. Kartoffelmel og de 3 spsk vand blandes og hældes langsomt i frugtgrøden, mens der røres rundt. Rødgrøden serves traditionelt lun eller kold i skåle med mælk eller fløde. Men kan også nydes med skyr og ristede hakkede mandler.

opskrift tilføjet af Majken Bentzen Sun, 17/07/2016 - 19:11