hokkaido

Du skal bruge: 
Kage:
150 g blødt smør
100 g sukker
100 g brun farin
4 æg
250 g græskar
100 g hasselnødder (andre nødder kan også bruges)
150 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1 tsk. Kanel
1 knivspids stødt ingefær

Frosting:
300 g flødeost netural
3 spsk flormelis
Saft og skal fra en ½ citron
Kornene fra en ½ vaniljestang

Antal personer: 
8
Fremgangsmåde: 

Kage:
Tænd ovnen på 160 °C varmluft.
Pisk smør, sukker og brun farin sammen. Rør æggene i ét ad gangen.
Fjern kerner og skræl fra græskaret og riv frugtkødet groft.
Hak hasselnødderne groft.
Bland græskar og nødder i dejen.
I en anden skål bandes mel, bagepulver, salt, kanel og stødt ingefær. Kom derefter dette op i dejen.
Kom massen i en smurt springform på ca. 20 cm i diameter og bag kagen i ca. 40-45 min. Kagen skal være kold før der kommes frosting på.

Frosting:
Rør flødeost med flormelis, citronsaft, vaniljekorn og ca. halvdelen af citronskallen. Smør frostingen på kagen og pynt med citronskal.

opskrift tilføjet af Anna Kirkeby Mon, 30/10/2017 - 22:06


Du skal bruge: 
Denne opskrift giver 18 brud.

5 dl lunken vand
40 g gær
20 g sukker
400 g fuldkornsmel
ca. 550 g hvedemel
15 g salt
60 g blødt smør
400 g hokkaidogræskar (ca. et halvt græskar)
2 æg
150 g græskarkerner

Fremgangsmåde: 

Opløs gæren i vandet og kom sukkeret i.
Tilsæt fuldkornsmel, salt og mel nævnte rækkefølge og ælt dejen til den er samlet.
Tilsæt det bløde smør og ælt dejen til smørklumperne er væk og dejen den er smidig og glat.
Lad dejen hæve en times tid på bordet.
Fjern kerner og skræl fra græskaret og riv frugtkødet groft.
Lav en stor fordybning i midten af dejen. Slå æggene ud i fordybningen og kom efterfølgende græskarkerner og græskar i.
Fold dejen ind over fyldet, så der dannes en stor bolle med fyld. Hak dejen i mindre stykker med en kniv. Fold dejen sammen med fyldet indtil dejen er delt i mange små stykker og græskaret og kernerne er godt fordelt. Dejen bliver meget våd og snasket, men det er meningen.
Del dejen i 18 boller og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i ca. 45 minutter.
Tænd ovnen på 200 °C varmluft og bag græskarbrudene i ca. 12-15 minutter.

opskrift tilføjet af Anna Kirkeby Mon, 30/10/2017 - 22:00


Du skal bruge: 
250 g svampe efter eget valg
2 fed hvidløg
2 skalotteløg
4 kviste timian
2 dl hvidvin
300 g risottoris/grødris
200 g hokkaido
2 dl æblemost
4-5 dl bouillon/fond
½ citron
100 g parmesanost
Evt. ristede græskarkerner

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

 
-   snit hvidløgene og skalotteløgene fint
-   svits det i olie sammen med timian
-   hak svampe og steg dem med i nogle minutter
-   tilsæt da risene og lad også dem stege med i nogle minutter
-   fjern frugtkødet fra hokkaidogræskaret, hak det fint og tilsæt det til gryden
-   tilsæt hvidvin og lad risene absorbere den og alkoholen dampe af
-   tilsæt æblemost
-   tilsæt nu bouillon lidt af gangen og lad risene opsuge væsken, før der tilsættes nyt
-   bliv ved indtil risene er tilberedt, men stadig har bid (ca. 15-20 min.)
-   pres citronsaft i
-   riv parmesanosten og vend den i risottoen
-   smag til med salt og peber
-   server og pynt evt. med ristede græskarkerne

opskrift tilføjet af Anna Kirkeby Tue, 11/10/2016 - 21:28