hvedemel

Du skal bruge: 
Pizzadej
• 500 gram hvedemel
• 250 gram grahamsmel
• 20 gram gær
• 2 spsk. olivenolie
• 1 tsk. fint salt
• 1 spsk. sukker
• 5 dl. vand

Pizzafyld
• 500 gram jordskokker
• 1 rød peberfrugt
• 2 spsk. olivenolie
• 1 stærk rød chili
• 1 tsk. paprika
• 2/3 tsk. fint salt
• 100 gram valnødder

Timian-aioli
• 1 dl. sojamælk*
• 2 dl. smagsneutral solsikkeolie
• 1 spsk. citronsaft
• 1 fed hvidløg
• 1 tsk. tørret timian
• ½ tsk. dijonsennep
• 1/3 tsk. fint salt

Antal personer: 
4-8
Fremgangsmåde: 

Pizzadej: Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, sukker og olie og rør rundt. Tilsæt nu melet og ælt dejen i 5 minutter. Lad den hæve et lunt sted, under et fugtigt viskestykke, i 2 timer.

Timian-aioli: Hæld sojamælken i et blenderglas og blend med citronsaft, hvidløg, sennep, salt og timian i ca. 20 sekunder. Olien skal tilsættes langsomt, i en tynd stråle, mens der blendes med en stavblender. Langsomt tykner mayonnaisen. Alternativt kan der tilsættes 1½ dl. olie i stedet for 2 dl., hvis der ønskes en tyndere konsistens.
Lad gerne dressingen trække i mindst en times tid før servering så smagen af timian trænger ordentligt igennem.

Pizzafyld: Vask jordskokkerne grundt og skær dem i skiver på 2-3 mm. Skær peberfrugten i små tern. Rør en dressing sammen af finthakket chili, paprika, salt og olie. Vend nu jordskokker og peberfrugt i olieblandingen. Hak valnødderne groft og rør dem sammen med resten.

Pizza: Tænd for ovnen på 200 grader varmluft. Del pizzadejen i to, rul hver dejklump ud og læg dem på hver sin bageplade beklædt med bagepapir. Fordel jordskokblandingen jævnt på de to pizzaer. Bag pizzaerne i 20-25 minutter. Når de er færdige fordeles en passende mængde timian-aioli på dem. Dette kan med fordel gøres med en dressingflaske, hvis du har sådan én liggende.

Velbekomme!

* Sojamælken kan ikke erstattes af andre typer mælk.

opskrift tilføjet af Mau Lindow Thu, 01/02/2018 - 16:40


Du skal bruge: 
Tærtedej:
• 2 dl. grahamsmel
• 2 dl. hvedemel
• ½ dl. sesamfrø
• 1 dl. plantemargarine (alternativt: smagsneutral solsikkeolie)
• 1 tsk. groft salt
• 0,7 dl. vand

Tærtefyld:
• 3 store porrer
• 2 spsk. olivenolie
• ½ tsk. fint salt
• ½ tsk. friskkværnet sort peber

• 1 bæger yoghurt af mærket Sojade (400 ml)
• 1 tsk. tørret timian
• 1/3 tsk. karry
• 1 tsk. dijonsennep
• ½ tsk. fint salt

Råsyltede gulerødder
• 200 gram gulerødder
• 2 dl. æblecidereddike
• 1 tsk. fint salt
• 3 spsk. sukker
• 1 fed hvidløg, finthakket

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Gulerødder: Rør eddike, salt, sukker og hvidløg sammen i en skål. Skræl gulerødderne. Skær dem i skiver eller brug gulerodsskrælleren til at skrælle dem i tynde strimler. Kom stykkerne ned i marinaden og sørg for, at de alle er dækket. Lad dem trække i køleskabet i mindst 1 time før servering.

Tærte: Rør en dressing sammen af yoghurt, timian, karry, sennep og ½ tsk. salt. Lad dressingen trække i køleskabet mens dejen laves og porrerne steges.
Tænd for ovnen på 200 grader. Ikke varmluft.
Rør de tørre ingredienser til tærtedejen sammen. tilsæt herefter margarine/olie og ½ dl. vand. Tilsæt den sidste smule vand, 0,2 dl, hvis dejen ikke kan samles uden. Smør en tærteform med en smule margarine eller olie. Tryk nu tærtedejen ud i formen og prik den med en gaffel. Bag dejen i midten af ovnen i 15 minutter.
Rens porrerne og skær dem i 1 cm tynde skiver. Kom dem på en pande sammen med olivenolie, salt og peber og lad dem stege ved høj varme i 7 minutter, til de er faldet lidt sammen men stadig har en smule bid.
Fordel porrestykkerne på den forbagte dej og hæld herefter yoghurtdressingen over, så porrerne er dækket af et jævnt lag dressing (ønsker du ikke at dressingen skal ligge øverst på tærten, kan du blande porrerne sammen med dressingen og så komme det sammenblandede fyld i tærteformen). Skru ned for ovnvarmen til 175 grader og bag tærten i 45 minutter.

Tip: Mange andre grøntsager kan råsyltes på samme måde som gulerødderne. Har du squash, agurk, rød peber, græskar, blomkål, rødløg eller andre grøntsager liggende, kan disse på lignende måde skæres i mindre stykker og syltes. Der kan evt. tilsættes en kanelstang, laurbærblade, peberkorn, chili, nelliker eller andre smagsgivere til syltemarinaden.

opskrift tilføjet af Mau Lindow Sat, 27/01/2018 - 16:18


Du skal bruge: 
Pandekager:
2 æg
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
30 g brændenælder
50 g grahamsmel
100 g hvedemel
3,5 dl mælk
50 g smeltet smør

Tilbehør:
100 g feta
2 spsk græsk yoghurt
salt/peber
Citron
200 g kyllingebryst
12 asparges
1/2 squash i stænger
Frisk mynte
6 Radiser
1 Forårsløg

Antal personer: 
2
Fremgangsmåde: 

Pandekager:

2 æg, salt, bagepulver, brændenælder, grahamsmel, hvedemel og smeltet smør røres sammen. Massen løsnes op under omrøring med mælk til en flydende pandekagedej. Pandekagerne bages på panden i smør ved svag varme til de er gyldne på begge sider.

 

Tilbehør:

Fetacreme: 100 g Feta, 2 spsk græsk yoghurt moses sammen med saften fra 1/2 citron.

Grillet tilbehør: Asparges og squash steges og vendes forsigtigt på panden til de et let gyldne. Efterfølgende steges kyllingebrysten. Krydr med salt og peber.

Drys: Frisk mynte, radiser og forårsløg hakkes. Og 1/2 citron skæres i både.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Thu, 11/05/2017 - 10:15


Du skal bruge: 
2 dl mælk
50 g smør
50 g gær
40 g hakkede brændenælder
1/2 tsk salt
1 spsk sukker
3 æg (Det ene er til pensling)
ca 550 g hvedemel

Antal personer: 
8
Fremgangsmåde: 

Smør smeltes og blandes med mælken. Gær opløses heri. Tilsæt salt, sukker, 2 æg, hakkede brændenælder og pisk sammen. Tilsæt mel under æltning.
Lad den gennemæltede dej hæve lunt og tildækket i 45 minutter.
Form 16 boller som stillles tæt på en bageplade. Lad bollerne hæve lunt og tildækket i yderligere 30 minutter.
De nu hævede boller pensles med det sidste, piskede æg og bages midt i ovnen ved 200 grader i ca. 12 minutter.
Bollerne skæres over og ristes inden servering. Smager godt med iskoldt smør og ost.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Wed, 10/05/2017 - 22:51


Du skal bruge: 
50 g gær
3 dl mælk
1 dl vand
1 tsk salt
1/2 dl ramsløgsolie
1 tsk sukker
3 spsk chiafrø
2 håndfulde solsikkekerner
200 g grofthakket spinat
700 g hvedemel
Æg til pensling

Antal personer: 
10
Fremgangsmåde: 

Vand og mælk lunes og gæren opløses i væsken. Resten af ingredienserne blandes i. Hold tilbage med melet og ælt dejen godt. Dejen hæves lunt i 20 min, formes til 20 boller, der pensles med pisket æg. Bages i ca. 12 min ved 225 C til de er gyldne og sprøde.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Fri, 05/05/2017 - 11:32


Du skal bruge: 
50 muffinforme
250 g smør
750 g sukker
7 æg
7 dl. cremefraiche 18%
850 g hvedemel
5 tsk. bagepulver
5 tsk. vaniljesukker
300 g frosne blåbær
300 g mørkt chokolade

Antal personer: 
50
Fremgangsmåde: 

Smelt smør i microbølgeovnen og pisk med sukker til en blød masse. Tilsæt æg og cremefraiche og pisk videre. Tilsæt mel, bagepulver og vaniljesukker og pisk igen til en ensartet masse. Hak chokoladen og vend den forsigtigt i sammen med de frosne blåbær med en dejskraber. Fordel i ca 50 muffinforme og bag ved 180 grader i forvarmet almindelig ovn. De skal have ca. 25 minutter. Generalens blåbærmuffins blev bagt og serveret første gang til foreningens generalforsamling den 8. marts 2017.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Thu, 09/03/2017 - 12:31


Du skal bruge: 
1 1/2 dl lunkent vand
ca. 500 g hvedemel (mængden af mel afhænger af mængden af squash, samt meltype så prøv dig frem)
lidt havsalt
25 g gær
180 g emmenthaler
1 mellemstor squash

Fremgangsmåde: 

Skær enderne af squashen, og riv den på et rivejern.
Fjern så meget væde som muligt ved at trykke det ud af den revet squash i en si. Riv osten og tilsæt til squash.
I en anden skål udblødes gær i lunken vand, og det tilsættes skålen med squash og ost.
Tilsæt salt og mel, og ælt det sammen indtil du har en lind dej, der ikke klistrer alt for meget til fingrene.
Form til to brød og lad hæve på en bageplade med bagepapir i 45 min.
Tænd ovnen på 200 grader.
Prik huller i brødene med en gaffel, og hæld lidt olivenolie over dem.
Drys med havsalt og bag  i ca. 30 min eller indtil gyldne og sprøde.
Afkøl på rist.

Spis med smør eller til din aftensmad.

opskrift tilføjet af anonym Tue, 25/06/2013 - 14:31