hvidløg

Du skal bruge: 
1 rød peberfrugt
1 fed hvidløg
1 pk 150 g feta
Halv potte persille
2 spsk oliven olie
Evt lidt chili

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Fremgangsmåden her...
Det hele blendes sammen. Skal trække ca 30 min

God som kold sovs fx sprøde ovn kartofler. Snacks med rå grøntsager

opskrift tilføjet af Charlotte Gissel Tue, 23/10/2018 - 20:08


Du skal bruge: 
450g pasta
150g ristet mandler
2 fed hvidløg
1 potter basilikum
150g grams eller parmasan eller pecorino
4 spsk olivenolie
600g modne små tomater
Salt, peber

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Blend mandlerne groft. Hæld dem i en stor skål. Blend hvidløg og basilikum og hæld blandingen ned til mandlerne. Riv osten og tilsæt 4 spsk olie. Tilsæt halve tomater og mas dem ud med fingrene, sammen med de andre ingredienser.
Kog pastaen og bland den med pestoen.
Smag til med salt og peber.
Kan spises varm eller koldt

opskrift tilføjet af Charlotte Gissel Wed, 30/05/2018 - 13:01


Du skal bruge: 
4 dl. bulgur
6 dl. vand
2 spsk. smør
Salt
2 rød peber
1 rødløg - størrelse efter behag
Et bundt persille
10 cherrytomater
Friskkværnet peber
2 fed hvidløg
400g hakket oksekød


Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Kogning af bulgur:
6 dl. vand bringes i kog. Tilsæt 1 tsk. salt og 4 dl. bulgur. Sku ned på det laveste blus og lad det stå under låg i 10 minutter. Tag derefter gryden af kogepladen og lad den stå i yderligere 10 minutter under låg og trække færdig. tilsæt derpå 2 spsk. smør og rør rundt. fordel derefter den kogte bulgur på et stort fad og lad den afkøle imens du tilbereder de øvrige ingredienser.

Kødboller:
Bland kødet med 1 tsk salt, 1 tsk. friskkværnet peber og havregryn. Form kødbollerne med en te-ske og steg dem på panden i olie sammen med to fed skiveskåret hvidløg.

Grønt:
Skær cherrytomater i halve, hak persillen og skær peberfrugt og rødløg i tern.

Servering:
Læg kødbollerne og de ristede hvidløg over den lune bulgur og drys med det grønne samt hampefrø.

Tip: Du kan give retten lidt ekstra smag med et ekstra drys salt og friskkværnet peber samt hælde noget god olivenolie og balsamico-eddike over inden servering.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Wed, 31/01/2018 - 11:10


Du skal bruge: 
400g spinat
1 løg
2 store fed hvidløg
1 spsk revet ingefær
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 tsk garam masala
1 tsk chilipulver/chiliflager
1 tsk gurkemeje
1 tsk salt
2 dl fløde (jeg brugte soyafløde - kan også skiftes ud med kokosmælk)
Oksekød i stykker
smør eller olie til at stege i

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Snit løg, hvidløg og riv ingefæren.
Varm en gryde op med lidt olie eller smør.
Tilsæt krydderierne, løg, hvidløg og ingefær og svits det et par minutter.
Blend spinaten med en stavblender imens.
Brun køddet på panden. 

Tilsæt spinaten, salt, fløde og det brunede kød til løg og krydderier.

 

Lad retten simre i 10-15 minutter.

 

Retten er inspireret af den indiske palak paneer og er derfor serveret med naan-brød til. 

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Wed, 10/05/2017 - 19:49


Du skal bruge: 
1 håndfuld cashewnødder
1-2 spiseskefulde gærflager
1 fed hvidløg

Fremgangsmåde: 

Hvidløget skæres i kvarte. Alle ingredienserne hældes i en blender eller foodprocesser, og blendes til et jævnt drys.
 
Er ideel til pastaretter!

opskrift tilføjet af Karolina Thomsen Sun, 15/05/2016 - 13:20


Du skal bruge: 
Aubergine, 1 stk.
Mosede tomater, 1 glas (passata)
Hvidløg, 2 fed
Frisk eller tørret basilikum
Olivenolie
Salt og peber
Pasta efter preference

Antal personer: 
3-4
Fremgangsmåde: 

Først skæres auberginen i tern og lægges i skål og blandes med rigeligt salt. Her bør den ligge i minimum en halv time - gerne længere, da dette gør auberginen blød og fjerner bitterstoffer.
Mens auberginen hviler i salt, hakkes hvidløg. Hvidløget steges let på en pande i olivenolie uden at tage farve. Herefter hældes de mosede tomater på panden og det hele simrer let, indtil saucen bliver mere orange i farven - så er den klar.
Auberginen skylles af og presses i en sigte, så den ikke er fyldt med væske. Herefter steges den hårdt på en tør pande i adskillige minutter, til den er helt blød. Det er muligt at stege i en smule olie, men man bør være opmærksom på, at auberginen suger meget.
Når auberginen er stegt kommes den i tomatsaucen sammen med rigelig basilikum. Smages til med salt og peber.
Pasta koges al dente og hældes i saucen, og der røres godt rundt, så saucen klæber til pastaen.
 
Ønsker man en mere proteinrig (og stadig vegansk) sauce kan man tilsætte soyagranulat efter ønske, mens saucen simrer.
 
Retten kan toppes med revet parmesanost eller vegansk parmesandrys.

opskrift tilføjet af Karolina Thomsen Sun, 15/05/2016 - 13:08


Du skal bruge: 
1/2 Knoldselleri
Stilken fra en broccoli (kan udelades)
5 dl. hønseboullion
1 spsk. mandler
2 dl. blade af persille (bredbladet)
2-3 fed hvidløg
50 gram parmesanost
olivenolie
salt
peber

Antal personer: 
2-4
Fremgangsmåde: 

Skræl sellerien og broccolistilken og skær den i tern, som koges møre i hønseboullionen. Hæld vandet fra og kør selleriterningerne i en blender med mandler, parmesanost, hvidløg og persille. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens der køres til der er opnået en passende konsistens af pestoen. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Serveres som mos til kød og grønsager, som vist på billedet. Vil også være godt i en sandwich eller som pesto til pasta.

opskrift tilføjet af Camilla Abild Laursen Tue, 08/09/2015 - 11:51


Du skal bruge: 
2dl soyayoghurt (man kan også bruge græsk yoghurt)
200g revet glaskål lille glaskål
1 mellemstor gulerod
1-2 fed knust hvidløg
1 lille bundt dild (2-3 tsk hakket dild)
Salt og peber

Antal personer: 
4-6 personer
Fremgangsmåde: 

Riv glaskålen og guleroden groft. 
Rør og smag yoghurten til med hvidløg, salt, peber og dild.
Rør de revne grøntsager i yoghurten og brug tzatzikien som tilbehør, eksempelvis som her til regnbuefrikardeller, ovnbagte kartoffelbåde og en grøn salat (salat, broccoli, agurk og ærter).

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Sun, 16/08/2015 - 21:42


Du skal bruge: 
500 g. skrællede rå rødbeder
3-4 fed hvidløg
ca 150 g. græsk yoghurt/skyr

Antal personer: 
4 personer
Fremgangsmåde: 

Skræl de rå rødbeder og riv dem groft.
Lad dem stå ca 30 min i en si og dryppe af.
Bland yoghurt og hvidløg, lidt salt og peber og smag til.
Rødbederne kommes i når de har dryppet af, og tzatzikien vendes sammen.

opskrift tilføjet af Sara Waack-Möller Mon, 22/06/2015 - 19:24


Du skal bruge: 
Fyld til 8 stk. samosa:
1 Stort løg
2 fed hvidløg
75 g kartoffel (vi brugte lidt mere)
1 stang bladselleri
2 spsk. Olie
100 g fetaost
1 tsk. Fennikelfrø
1 æble
1 tsk. Karry
Salt og peber
Chili hvis man gerne vil have det stærkere
1 æg
2 plader fillodej

Fremgangsmåde: 

1.Hak løg og hvidløg fint. Skær kartoffel, gulerod og selleri i små tern. Varm olie på panden, og steg grønsagerne + æble i et par min. Og læg det på en tallerken. Smuldrer fetaosten og tilsæt det til grønsags fyldet. Rist fennikelfrø på panden i et min. Og tilsæt dem til fyldet sammen med karry evt. chili og salt og peber.

2.Pisk ægget sammen og pensel filodejspladerne med det. Klip 8 strimler filodej. Læg fyldet i den ene ende af dejstrimlerne, fold et hjørne og fold hele tiden trekanen, så der opstår flere lag dej omkring fyldet. Forsæt med alle 8 samosaer.

3. Filodejen pensles grundigt med olie og bages i oven ved 200 grader til dejen er sprød.

opskrift tilføjet af anonym Thu, 14/03/2013 - 20:29