ingefær

Du skal bruge: 
7,5 dl Søbogaard koncentreret hyldeblomstsaft
12 dl vand
7 dl. æblemost
3 æbler i tern
1 frisk ingefær i tern
1 chili i store skiver
2 kanelstænger
3 stjerneanis

Antal personer: 
16
Fremgangsmåde: 

Alle Ingredienser hældes i en gryde, bringes i kog og serveres varmt til folk som fryser.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Thu, 04/10/2018 - 10:04


Du skal bruge: 
Ingefærbase (ginger bug)
7x1 spsk fintrevet frisk ingefær
7x1 spsk sukker
7x1/2 dl vand

Sodavand
1,4 l æblemost
1 tsk sukker
1/2 dl siet ingefærbase

Fremgangsmåde: 

Ingefærbase (ginger bug)

Bland 2 spsk fintrevet frisk ingefær og 2 spsk sukker med 1 dl vand i et glas med løst låg (så den luft der dannes, kan komme væk.) Basen skal stå og gære i stuetemperatur. De næste 5 dage tilsættes hver dag 1 spsk fintrevet ingefær, 1 spsk sukker og 1/2 dl vand og så skal det røres rundt. Hvis ingefærbasen bobler godt og grundigt, er den klar til brug. Man kan derefter sætte den i køleskabet, hvis man ikke skal bruge den så tit, så skal den bare ha' sukker og ingefær en gang om ugen. Den tages ud i stuetemperatur 1/2 dag inden brug.

Sodavanden

Æblemost, sukker og ingefærbase hældes på en ren 1 1/2 l plastikflaske. Flasken skal stå i stuetemperatur i 1-2 døgn. Ingefærbasen starter en gæring og fordi flasken er lukket, tvinges luften til at blive i væsken og bliver til sodavandens bobler. Når plastikflasken er hård af trykket indefra, er sodavanden færdig. Sæt den straks i køleskabet og drik den i løbet af de næste par dage. Der vil være lidt bundfald fra gæringen. Det kan man enten drikke eller smide ud, alt efter temperament og smag.

Man skulle kunne lave naturgæret sodavand af al slags saft og saftevand, så længe det indeholder naturlig eller tilsat sukker, som skal bruges i gæringsprocessen. Hvis man vil have mere ingefærsmag kan man bruge 1 dl ingefærbase.
 

 

opskrift tilføjet af Majken Bentzen Sat, 14/05/2016 - 16:25


Du skal bruge: 
500 g gulerødder
2,5 dl vand
300 g sukker
½ vanillestang
1 øko citron i skiver
ingefær i skiver

Antal personer: 
1 stort glas
Fremgangsmåde: 

Gulerødderne koges 5 min og rives på et goft rivejern. Reven gulerod, vand, sukker og korn fra en halv vanillestang koges sammen. Når marmeladen er kogt lidt ind, hældes det på skoldede glas - citron- og ingefærskiver tilsættes og glasset kommes på køl.

Velbekomme! 

opskrift tilføjet af anonym Wed, 22/05/2013 - 19:37


Du skal bruge: 
500 g rødbeder
2 store stykker ingefær
3 store æg
1 1/2 dl honning
1 3/4 dl olie
2 tsk vanillesukker
2 tsk bagepulver
250 g hvedemel
1/4 salt
1/2 tsk kardemomme
1/2 tsk kanel
Lidt appelsinsaft efter smag!

Fremgangsmåde: 

- Rødbederne koges og skallen smuttes af. De blendes med ingefær.

- Æggeblommerne, honning, olie, krydderier blendes med rødbederne.
- Melet tilsættes lidt ad gange 
- æggehviderne piskes i en anden skål i anden skål og vendes i dejlen,

Kagen kommes i en form så den er ca. 2-3 cm i tykkelsen 

Bages i ca. 40 min ved 180 grader - den skal være meget blød men ofte skal den have lidt længere tid.

God fornøjelse:)

opskrift tilføjet af anonym Thu, 14/03/2013 - 19:34


Du skal bruge: 
500 g rødbede
150 g rødløg
75 g rørsukker
1½ dl æblecidereddike
2 laurbærblade
1 tsk tørret ingefær
1 tsk chiliflager
½ tsk cayennepeber
½ dl vand

Fremgangsmåde: 

- Skær rødbede og løg I fine strimler

- Kom alle ingredienser i en gryde og lad det koge op. Lad det herefter simre ved svag varme indtil massen får en slags marmeladekonsistens.

- Smag til med salt, peber og evt. mere chili.

opskrift tilføjet af anonym Wed, 13/02/2013 - 16:52