jordbær

Du skal bruge: 
• 1 bundt rucola
• 1 fennikel
• 1 æble
• 100 gram jordbær
• ½ økoappelsin, saft og skal
• 1 lille fed hvidløg (2 g), finthakket
• 2 spsk. olivenolie
• 1½ spsk. ahornsirup
• ½ tsk. chiliflager
• 1/3 tsk. fint salt

Antal personer: 
3-4
Fremgangsmåde: 

Start med at røre dressingen sammen, så den kan nå at trække lidt, mens du gør grøntsagerne klar. Riv skallen fint af den halve appelsin og rør den sammen med saften, finthakket (!) hvidløg, olie, sirup, chiliflager og salt. Smag dressingen til.
 
Skyl rucola og fjern overskydende væde i en salatslynge eller ved at duppe salaten let med et rent viskestykke. Skær toppen af fenniklen. Brug nogle af de fine toppe i salaten, gem resten til en anden ret. Snit fenniklen helt fint – jo mere papirstyndt des bedre. Skær æblet i tern, og jordbærrene i skiver med en tykkelse på ca. 3 mm.
 
Salaten opbygges: Læg rucola i bunden, fennikel og æbletern ovenpå. Fordel dressingen og vend eventuelt salaten. Læg jordbærrene på toppen til sidst, lige før servering.
 

opskrift tilføjet af Mau Lindow Thu, 04/07/2019 - 09:33


Du skal bruge: 
100 g sukker
1 vaniljestang
400 g jordbær
1,5 dl fløde
1,5 dl cremefraiche
20 kammerjunker

Antal personer: 
4 personer
Fremgangsmåde: 

 
- Bland sukkeret med kornene fra vaniljestangen i en skål
- Hak jordbærene i små tern og bland dem med vaniljesukkeret. Sæt det på køl i 30-60 min.
- Pisk fløden til skum og vend det med cremefraichen
- Knus kammerjunkerne
- Put de færdiglavede ingredienser i fire glas i følgende rækkefølge: Kammerjunker, jordbær, cremefraiche-flødeskum, kammerjunker og jordbær.
- Pynt. evt. med mynte eller citronmelisse

opskrift tilføjet af Anna Kirkeby Sun, 21/05/2017 - 10:03


Du skal bruge: 
5 dl forskellige bær fx hindbær, jordbær, solbær og ribs.
3 dl vand
1 dl sukker
1 1/2 spsk kartoffelmel
3 spsk vand

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Bærrene skylles og koges 2 min sammen med vandet. Tilsæt undervejs sukkeret lidt af gangen og smag grøden til. Hvor meget sukker, der skal til, afhænger af hvilke bær man bruger og hvor modne de er. Gryden tages af varmen. Kartoffelmel og de 3 spsk vand blandes og hældes langsomt i frugtgrøden, mens der røres rundt. Rødgrøden serves traditionelt lun eller kold i skåle med mælk eller fløde. Men kan også nydes med skyr og ristede hakkede mandler.

opskrift tilføjet af Majken Bentzen Sun, 17/07/2016 - 19:11