kartoffel

Du skal bruge: 
• 500 gram kartofler
• 1 sommerporre
• 40 g. hvedemel
• 6 spsk. fintrevet vegansk parmesan (alternativt kan ikke-vegansk sikkert også bruges)
• 1½ tsk. friskhakket timian
• ½ tsk. friskkværnet sort peber
• ½ tsk. fint salt
• Olivenolie til stegning, ca. 3-4 spsk.

Antal personer: 
2
Fremgangsmåde: 

Skræl kartoflerne og riv dem på den grove side af et rivejern. Pres det meste af væden ud af kartoflerne med hænderne. Rens porren og snit dem fint. Ælt kartofler og porrer godt sammen med hvedemel, parmesan, timian, salt og peber. Æltningen vil meget hurtigt frigive nok kartoffelvæde til, at det er nemt at samle röstierne. 
 
Opvarm 1 spsk. olie på en pande ved mellemhøj varme (5 ud af 9). Form röstierne i hænderne, så de får en diameter på ca. 8 cm og en tykkelse på 1 cm. Læg dem på panden efterhånden, som de bliver formet. Steg röstierne i 4 minutter på den ene side, vend dem, og steg dem i yderligere 4-5 minutter på den anden side.
 
Læg röstierne på en tallerken eller et bræt beklædt med køkkenrulle indtil servering.
 
Der bliver ca. 8 styk.
 

opskrift tilføjet af Mau Lindow Fri, 05/07/2019 - 12:23


Du skal bruge: 
Kikærtemelsblanding
• 3 dl. kikærtemel
• 3½ dl. vand
• 1 dl. sojayoghurt
• 1 lille bundt persille
• 4 spsk. gærflager
• 1 tsk. bagepulver
• 2 tsk. dijonsennep
• 2 tsk. karry
• 1½ tsk. fint salt

Grøntsager
• 400 gram kogte og pillede kartofler
• 1 squash
• 2 zittauerløg
• 2 spsk. olivenolie
• ½ tsk. fint salt
• 1/3 tsk. friskkværnet sort peber

Mandeldip med tomat
• 100 gram mandler
• 1½ dl. vand
• 1 fed hvidløg
• 2½ spsk. tomatpuré
• 2 spsk. citronsaft
• ½ tsk. tørret timian
• 1/3 tsk. fint salt

Antal personer: 
4-6
Fremgangsmåde: 

Mandeldip: Kog mandlerne i et par minutter, smut dem, og kom dem i en kraftig blender med de resterende ingredienser. Dippen skal nok skrabes ned af blenderglassets sider et par gange, før den er blendet helt glat.
 
Quiche: Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Hak løg og squash mellemfint. Steg løgene i olien i et par minutter, til de er klare. Tilsæt squash, salt og peber og steg blandingen i yderligere 5 minutter. Skær kartoflerne i tern på ca. 1½x1½ cm. Hak persillen. Rør kikærtemelet sammen med de tørre ingredienser til kikærtemelsblandingen, og tilsæt herefter vand, yoghurt, sennep og persille. Vend nu forsigtigt grøntsagerne sammen med blandingen og fordel dem i en oliesmurt tærteform. Bag quichen i 25 minutter.
 
Server med mandeldip og hakket purløg.  
 

opskrift tilføjet af Mau Lindow Tue, 14/08/2018 - 10:37


Du skal bruge: 
Grøntsager
• 350 gram kartofler
• 350 gram gulerødder
• ½ grøn peberfrugt
• ½ rødløg
• 50 gram frisk spinat
• 1 spsk. olivenolie
• 1 spsk. nigellafrø
• 1½ tsk. garam masala
• ½ tsk. fint salt

Dressing
• 2 spsk. citronsaft
• 1 spsk. olivenolie
• 1½ tsk. grovmalet sennep
• ½ tsk. citronskal
• 1 tsk. sukker
• 1/3 tsk. fint salt

Antal personer: 
2-4
Fremgangsmåde: 

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Behold skrællen på kartofler og gulerødder og skær dem i mundrette stykker. Skær peberfrugten i grove tern. Vend de skårne grøntsager med olie, nigellafrø, garam masala og salt, og bag dem i ovnen i 20 minutter. Lad grøntsagerne køle helt af.
Hak spinaten groft og skær rødløget i tynde skiver.
Rør ingredienserne til dressingen sammen.
Vend nu alle ingredienserne til salaten sammen i en skål.

Opskriften rækker til 2 personer eller 3-4 som tilbehør (til grillmaden?).

Velbekomme!

opskrift tilføjet af Mau Lindow Mon, 04/06/2018 - 10:39


Du skal bruge: 
1½ kg kartofler (gerne "gamle" kartofler)
2 æggeblommer
150 g hvedemel
2 tsk salt

1 bundt persille
50 g pinjekerne
½ dl olie (jeg brugte tangolie)

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Skrub kartoflerne og bag dem ved 200g i en time (lidt mindre hvis det er meget små kartofler).
Lad kartoflerne køle af.
Skrab kartoffel"kødet" ud med en ske i en skål og mos det herefter godt med en masher eller en gaffel.
Tilsæt mel, æg og salt og ældt til det hænger sammen. 
Del portionen i fire og tril hver del til en pølse på 2-3cm i diameter. Tril gerne pølserne i en smule mel, men ikke for meget. Skær pølserne ud i bidder på 2-3 cm og lad gnocchierne sætte sig mens du laver pestoen.
Put persillen, pinjekerner og olie i en blender eller minihakker og sørg for at pestoen bliver god jævn.
Bring en gryde med rigeligt saltet vand i kog. Put ca. en fjerdedel eller en tredjedel af gnocchierne i af gangen (de skal ligge i et enkelt lag på bunden). De skal have ca. 5 minutter og kommer selv op til overfladen når de er færdige. Her kan de fiskes op med en hulske.
Rør gnocchierne med persillepestoen og server.

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Sun, 07/05/2017 - 17:37