kartofler

Du skal bruge: 
1 rulle øko tærtedej
3 æg
Ca 1 dl mælk
25 gr frisk revet grana eller parmesan

10 bladbeder
3 små kartofler
1 håndfuld saltet kapers
1 stor teskefuld timian
Lidt olie til at stege i
Lidt salt og peber

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Fremgangsmåden her...
Rens bladbederne. Skær stilken fra bladet. Skær bladene i strimler og stænglen i små stykker. Kartoflerne skrælles og skæres i små tern. Sauter kartoflerne og timian, salt og peber i ca 10 min. Og tilsæt bladbederne til det falder sammen. Skyld kapers 3 gange, så salten er væk. Riv granaen fint.
Rør æg og mælk sammen.
Rul tærtedejen ud i fadet. Fordel grøntsagerne og kapers jævnt og hæld ægge blandingen over. Og til sidst osten.
Bages ved 175 grader varmluft i ca 20 min

opskrift tilføjet af Charlotte Gissel Tue, 23/10/2018 - 19:56


Du skal bruge: 
800 g nye kartofler
200 g rygeost
2,5 dl creme fraiche
Saften fra 1/4 citron
300 g ærter
Salt og peber

Pynt og smag:
Revet citronskal
Spæde, violette-grønkålsblade
Grønkålsblomster
Ærter
Hakket persille






Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Nye kartofler skylles grundigt og skæres i mundrette bidder. De koges i saltet vand til de er møre men faste. Kartoflerne afkøles inden servering.

Rygeost vendes med creme fraiche, citronsaft og ca 250 g ærter til en tyk creme og smag til med salt og peber. Anret de afkølede kartofler på en fad og læg små klatter af cremen imellem. Drys med revet citronskal, persille og ærter. Kun fantasien sætter grænser. Her er fx brugt spæde, violette-grønkålsblade og grønkålsblomster.

 

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Thu, 18/05/2017 - 21:19


Du skal bruge: 
Salaten:
1 bdt. grønkål
2 kg kogte kartofler, afkølede
2 løg
1 pose friske ærter

Dressing:
4 spsk. øko mayonnaise
karry
purløg
lime

Pynt:
peanuts
purløg



Fremgangsmåde: 

Alt til salaten hakkes og dressingen blandes og smages til alt efter smag. 

Til slut drysses med peanuts og purløg.

opskrift tilføjet af Majken Bentzen Fri, 22/04/2016 - 18:52


Du skal bruge: 
2 kartofler
1 lille pastinak
1 lille stykke knoldselleri (3x3x3 cm)
1/2 porrer
1 æg
1 skrive lufttørret skinke
2 skiver ost
2 små blade ramsløg
1/2 tsk salt
Smør til formen (som er ært eller to)

Antal personer: 
1
Fremgangsmåde: 

Grøntsagerne renses og skrælles. Kartofler, pastinak og selleri skæres i tern. Porren skæres i skiver. Ramsløgbladene hakkes. En ovnfast form, som kan rumme ca 5 dl smøres. Rodfrugter og ramsløg lægges i formen, drysses med salt, overhældes med kogende vand, så det næsten dækker og bages i ovnen ved 175 C i ca 40 min. til kartoflerne er næsten møre. Skinken skæres i strimler og lægges oven på grøntsagerne. Ægget piskes og hældes ud over retten. Til sidst lægges osten ovenpå. Retten simre i ovnen i endnu 12-15 min til æggemassen er stivnet og osten smeltet. Serveres med rugbrød eller pumpernikkel. 

 
 

 

opskrift tilføjet af Majken Bentzen Sun, 14/02/2016 - 00:05


Du skal bruge: 
2-3 (rød)løg eller 1-2 porrer
1 (mad)æble
1 pakke (kalkun)bacon
8 kartofler
1 pastinak
1/2 selleri

Antal personer: 
2
Fremgangsmåde: 

 

Bacon skæres i tern/strimler, steges sprødt og lægges til side. Løg og æbler i tern steges bløde og møre, gerne i resten af fedtet fra baconen. Kartofler og rodfrugter koges møre i usaltet vand og piskes til mos med en klat smør/sjat olie og mælk/fløde/kogevand og smages til med urtesalt og muskat. Mosen anrettes på tallerkner, bacon varmes igennem sammen med løg og æble og det anrettes oven på mosen. Serveres med hakkede, syltede rødbeder eller en klat god (hjemmelavet) ketchup.

/Fenja

 
 

opskrift tilføjet af Fenja Søndergaard Sun, 11/10/2015 - 18:50


Du skal bruge: 
1 squash
4 mellemstore kartofler
1 løg
2 spsk hvedemel
½ tsk bagepulver
½ tsk salt
2 æggehvider
olie til stegning

Antal personer: 
8-10 pandekager
Fremgangsmåde: 

Squash, løg og kartofler rives og presses fri for væde i et viskestykke.
Herefter røres disse med sammen medmel, bagepulver salt og æggehvider.
Kom fire skefulde grøntsagsmasse på en varm pande med olie. Brug en spatel til at presse dem flade og lad dem stege 2 mintter på hver side.
Læg derefter pandekagerne på en bageplade og når alle pandekagerne er færdige bages de færdige ca 10 minutter ved 200 grader.

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Wed, 26/08/2015 - 14:35


Du skal bruge: 
rødbeder
kartofler
jordskokker
persillerod
pastinakker

Fremgangsmåde: 

Fremgangsmåden her...
Almindelig pizzadej laves – efter den opskrift man nu bedst kan lide. Fx /opskrifter/kartoffelpizza
Rodfrugterne skæres i tynde skiver (hvis man har et mandolinjern, er det langt det nemmeste). Alle rodfrugter kan blandes eller man kan lave en hel pizza kun med en enkelt topping.
Under rodfrugterne smøres et tyndt lagt pesto ud af den slags man bedst kan lide (man bruger ca 1 glas på 2 pizzaer), og ovenpå lægges rodfrugterne så de dækker og gerne overlapper hinanden lidt. Der rives en god ost udover fyldet og sluttes af med groft salt. På kartoffelpizza kan der med fordel drysses frisk rosmarin ud over inden den bages.
Pizzaen skal alt efter rodfrugternes tykkelse bages ved 200 grader i ca. 20 min.
 

opskrift tilføjet af Sara Waack-Möller Mon, 22/06/2015 - 19:10


Du skal bruge: 
1 stort løg
2 fed hvidløg
6 mellemstore kartofler
1 persillerod
1 stykke knoldselleri (på størrelse med en knytnæve)
1 porre
4 dl brændenældeblade
3 æg (kan undlades)
1 spsk olie
Salt
Peber
Soya

Antal personer: 
3
Fremgangsmåde: 

Brændenælderne skyldes til de er helt rene, hældes over med kogende vand og hakkes. Ordn grøntsagerne og skær dem i stykker. Snit løget og svits det i olien. Tilsæt de pressede hvidløgsfed og derefter kartofler, selleri og persillerod og hæld vand over så det dækker. Tilsæt brændenælderne. Kog æggene (smilende: 5 1/2-6 min.) Når kartoflerne næsten er møre tilsættes de skivede porrer. De skal kun koge ganske lidt, så det stadig er bid i dem. Smag til med salt, peber og soya. Server suppen med de halve æg i og brød til. Fx /opskrifter/madbroed. Pluk altid brændenælder langt væk fra veje. Brug helst topskuddene. De smager bedre og er nemmere at gøre rent.

opskrift tilføjet af Majken Bentzen Tue, 26/05/2015 - 21:07


Du skal bruge: 
2 æg
1 kg kartofler
1/2 broccoli
1 rødløg med top
2 glaskål
Evt. 5/6 radiser

Dressing
3 spsk æbleeddike
1 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
Salt og peber
Evt friske krydderurter fx løvstikke, basilikum og timian

Fremgangsmåde: 

Æggene koges til de er hårdkogte. Kartoflerne skrabes, skæres i stykker og koges i saltet vand. Broccolien skylles godt og hver buket deles i 4-5 stykker. Lige inden kartoflerne er færdige tilsættes broccoli buketterne. De skal kun lige akkurat koge med, så der stadig er bid i dem. Løget hakkes og glaskålet skrælles og skæres i stave. Radiserne skæres i skiver og de kogte æg i tern. Det hele lægges i en skål sammen med de nykogte kartofler og broccoli. Dressingen hældes over og salaten blandes. Salaten serves lun som aftensmad eller kold dagen efter. 

opskrift tilføjet af Majken Bentzen Tue, 26/05/2015 - 19:04


Du skal bruge: 
2 dl vand
4 dl mel
5 g gær
1/2 tsk salt
Ramsløgspesto
5 store kartofler eller tilsvarende
Olie og salt

Antal personer: 
2-3
Fremgangsmåde: 

Lav dejen om morgenen. Vand, gær og salt røres sammen med melet og hæver til om aftenen.
Tænd ovnen på 250 C, ikke varmluft. Den hævede dej æltes med lidt mere mel og rulles så det passer til en bageplade. Lægges evt på bagepapir. Smør ramsløgspesto /opskrifter/ramsloegspesto tyndt ud på dejen. Kartoflerne skrælles og skæres ud i tynde skiver med kartoffelskrælleren. Læg dem på pizzaen som drageskæl udefra og ind mod midten. Kartoffelskiverne må ikke ligge i mere end to lag. Kartoffelpizzaen pensles med rigeligt olie og drysses gavmildt med salt. Den bages til kartoflerne er møre og lidt gyldne i kanten.
Serves varm og med salat fx barsk råkost. Kan også spises kold fx på madpakke. Kartoffelpizzaen kan laves i en version uden pesto. Den drysses med frisk rosmarin, inden den kommes i ovnen. 

opskrift tilføjet af Majken Bentzen Tue, 26/05/2015 - 18:49