kylling

Du skal bruge: 
Pandekager:
2 æg
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
30 g brændenælder
50 g grahamsmel
100 g hvedemel
3,5 dl mælk
50 g smeltet smør

Tilbehør:
100 g feta
2 spsk græsk yoghurt
salt/peber
Citron
200 g kyllingebryst
12 asparges
1/2 squash i stænger
Frisk mynte
6 Radiser
1 Forårsløg

Antal personer: 
2
Fremgangsmåde: 

Pandekager:

2 æg, salt, bagepulver, brændenælder, grahamsmel, hvedemel og smeltet smør røres sammen. Massen løsnes op under omrøring med mælk til en flydende pandekagedej. Pandekagerne bages på panden i smør ved svag varme til de er gyldne på begge sider.

 

Tilbehør:

Fetacreme: 100 g Feta, 2 spsk græsk yoghurt moses sammen med saften fra 1/2 citron.

Grillet tilbehør: Asparges og squash steges og vendes forsigtigt på panden til de et let gyldne. Efterfølgende steges kyllingebrysten. Krydr med salt og peber.

Drys: Frisk mynte, radiser og forårsløg hakkes. Og 1/2 citron skæres i både.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Thu, 11/05/2017 - 10:15


Du skal bruge: 

Kogning af hønen:

1 suppehøne (1 kg høne giver ca. 200 g kød)
3 gulerødder
3 løg
3 laurbærblade
1 spsk salt
Evt. lidt peberkorn

Der kan sagtens bruges andre grøntsager som fx selleri og porrer.


Høns i to forskellige asparges:

Kød fra suppehønen eller andet kylling
40 g smør
3 spsk mel
3 dl kogevand
1 glas/dåse asparges både asparges og lage skal bruges
1 dl madlavningsfløde
1 bundt persille
1 bundt friske asparges
Salt, peber og evt. muskatnød


Tarteletter

Antal personer: 
ca. 3-4
Fremgangsmåde: 

 
-       Put suppehønen i en gryde med vand og kog op. (Hvis ikke den er ordnet i forvejen, skal den gøres i stand og skylles grundigt inden)
-       Hak gulerødder og løg meget groft.
-       Fjern skum og tilsæt derefter gulerødder, løg, laurbærblade og salt.
-       Kog indtil hønen er mør, ca. 1-1,5 time.
-       Tag hønen op af gryden og pil kødet af. Pas på – det kan godt være varmt! Skroget kan evt. puttes ned i gryden igen koges videre på til det bliver en suppe eller fond.
-       Tag en ny gryde og smelt smørret deri. Tilsæt melet og pisk det sammen.
-       Tilsæt derefter kogevandet lidt af gangen mens der piskes.
-       Tilsæt så lagen fra aspargesene på glas/dåse samt madlavningsfløden og kog det op.
-       Mens det koges op klippes persillen fint og tilsættes. Gem evt. lidt til pynt.
-       Snit de friske asparges i stykker af ca. 2 cm eller hvad man foretrækker. Husk at knække bunden fra aspargesene ved det naturlige knæk da den er sej.
-       Tilsæt til sidst hønsekødet og de to forskellige asparges.
-       Smag til med salt, peber og evt. muskatnød.
-       Server i tarteletter.

opskrift tilføjet af Anna Kirkeby Mon, 23/05/2016 - 13:43


Du skal bruge: 
Hønsesalat:

ca. 350 g trevlet kylling fra to kogte suppehøner eller andet kogt kylling
200 g bacon i tern
2 dl græsk yoghurt, skyr, creme fraiche eller lignende
1 dl mayonnaise
1 tsk sennep
3 forårsløg
5 radiser
1 lille bakke karse
Smag til med salt, peber og citron

Tilsæt evt. et fintsnittet æble hvis der mangler sødme


Lynsyltet rabarber:

1 dl sukker
1 dl æblecidereddike (eller anden eddike)
100 g rabarber

Gang evt. opskriften op hvis der ønskes mere til anden brug

Antal personer: 
Ca. 4 personer
Fremgangsmåde: 

 
-       Bland sukker og æblecidereddike sammen i en lille gryde og varm det indtil det koger og sukkeret et opløst.
-       Snit rabarberen fint og put det i en skål. Når syltelagen er færdig hældes den over rabarberen og stilles væk indtil det skal bruges
-       Steg bacon til det er sprødt og lad det evt. dryppe af på lidt køkkenrulle.
-       Bland yoghurt, mayonnaise og sennep sammen i en ny skål.
-       Snit forårsløg og radiser efter hvor fint det foretrækkes og put det i skålen.
-       Tilsæt kylling, bacon og karse.
-       Hæld lagen fra rabarberen og put det i skålen. Gem evt. lidt til pynt.
-       Rør godt og smag til med salt, peber og citron

opskrift tilføjet af Anna Kirkeby Thu, 05/05/2016 - 18:14