løg

Du skal bruge: 
Kikærtemelsblanding
• 3 dl. kikærtemel
• 3½ dl. vand
• 1 dl. sojayoghurt
• 1 lille bundt persille
• 4 spsk. gærflager
• 1 tsk. bagepulver
• 2 tsk. dijonsennep
• 2 tsk. karry
• 1½ tsk. fint salt

Grøntsager
• 400 gram kogte og pillede kartofler
• 1 squash
• 2 zittauerløg
• 2 spsk. olivenolie
• ½ tsk. fint salt
• 1/3 tsk. friskkværnet sort peber

Mandeldip med tomat
• 100 gram mandler
• 1½ dl. vand
• 1 fed hvidløg
• 2½ spsk. tomatpuré
• 2 spsk. citronsaft
• ½ tsk. tørret timian
• 1/3 tsk. fint salt

Antal personer: 
4-6
Fremgangsmåde: 

Mandeldip: Kog mandlerne i et par minutter, smut dem, og kom dem i en kraftig blender med de resterende ingredienser. Dippen skal nok skrabes ned af blenderglassets sider et par gange, før den er blendet helt glat.
 
Quiche: Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Hak løg og squash mellemfint. Steg løgene i olien i et par minutter, til de er klare. Tilsæt squash, salt og peber og steg blandingen i yderligere 5 minutter. Skær kartoflerne i tern på ca. 1½x1½ cm. Hak persillen. Rør kikærtemelet sammen med de tørre ingredienser til kikærtemelsblandingen, og tilsæt herefter vand, yoghurt, sennep og persille. Vend nu forsigtigt grøntsagerne sammen med blandingen og fordel dem i en oliesmurt tærteform. Bag quichen i 25 minutter.
 
Server med mandeldip og hakket purløg.  
 

opskrift tilføjet af Mau Lindow Tue, 14/08/2018 - 10:37


Du skal bruge: 
Spinatcreme
• 250 gram fast tofu
• 100 gram frisk spinat
• 2 fed hvidløg
• 1 spsk. citronsaft
• 1 spsk. æbleeddike
• 2 spsk. olivenolie
• 5 spsk. gærflager
• 1 tsk. dijonsennep
• ½ tsk. fint salt

Courgetter i tomatsauce
• 2 dåser flåede cherrytomater eller tilsvarende mængde friske tomater
• 2 courgetter
• 2 skalotteløg
• 2 fed hvidløg
• 2 spsk. olivenolie
• 1 tsk. tørret basilikum
• 1 tsk. fint salt

Andet
• 400 gram pasta penne
• 1 bundt frisk basilikum

Antal personer: 
4-5
Fremgangsmåde: 

Spinatcreme: Blend alle ingredienser i en kraftig blender, til massen er findelt.
 
Courgetter i tomatsauce: Hak løg og hvidløg fint. Flæk courgetterne på langs og skær dem i halvmåneformede skiver med en tykkelse på lidt under 1 cm. Steg grøntsagerne i olien i ca. 5 minutter, tilsæt salt og basilikum og steg i 5-7 minutter mere, under omrøring. Tilsæt flåede tomater og lad saucen koge uden låg i 10-15 minutter.
 
I mellemtiden tændes ovnen på 200 grader varmluft og pastaen koges. Den skal være mindre kogt end bare almindelig al dente: Kog pennene i 5-6 minutter, hvis der står 10 minutter på pakken. Dræn så pastaen og overhæld den med koldt vand for at undgå videre tilberedning, før den kommer i ovnen med de resterende ingredienser.
 
Sammensætning af retten: Læg halvdelen af squashfyldet i bund af et ildfast fad med en størrelse på omkring 20x30 cm. Fordel pennene ovenpå. Smør halvdelen af spinatcremen på pennene og fordel herefter de sidste courgetter og saucen over retten. Afslutningsvist lægges den sidste halvdel af spinatcremen på toppen i klatter, som vist på billedet. Bag nu retten i ovnen i 20 minutter. Drys med et bundt grofthakket basilikum, når den kommer ud af ovnen. 
 
Velbekomme!

opskrift tilføjet af Mau Lindow Mon, 06/08/2018 - 19:04


Du skal bruge: 
1 squash
1 løg
1 klat smør
1 spsk olie
100g quinoa
2 tsk timian
Lidt persille
En lille håndfuld pinjekerner, eventuelt ristede
Salt og peber

Antal personer: 
2
Fremgangsmåde: 

Skær squashen i tynde skrå skiver og løget i ringe. Varm olie og smør på en pande, tilsæt løg, squash, timian og krydr med salt og peber. 
Lad det stege til squashen er mør, det tager cirka 20 minutter. Husk at rørw rundt nogle gange undervejs. 
Skyl imens quinoaen grundigt i koldt vand. Kom det i en gryde med nyt vand, så det dækker, og lad det simre i cirka 12 minutter. Kom det derefter i en sigte, så vandet kan dryppe fra. 
Til sidst vendes quinoaen sammen med grøntsagerne, og der pyntes med persille og pinjekerner. 

opskrift tilføjet af Lene Bek Jørgensen Sun, 14/05/2017 - 18:17


Du skal bruge: 
400g spinat
1 løg
2 store fed hvidløg
1 spsk revet ingefær
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 tsk garam masala
1 tsk chilipulver/chiliflager
1 tsk gurkemeje
1 tsk salt
2 dl fløde (jeg brugte soyafløde - kan også skiftes ud med kokosmælk)
Oksekød i stykker
smør eller olie til at stege i

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Snit løg, hvidløg og riv ingefæren.
Varm en gryde op med lidt olie eller smør.
Tilsæt krydderierne, løg, hvidløg og ingefær og svits det et par minutter.
Blend spinaten med en stavblender imens.
Brun køddet på panden. 

Tilsæt spinaten, salt, fløde og det brunede kød til løg og krydderier.

 

Lad retten simre i 10-15 minutter.

 

Retten er inspireret af den indiske palak paneer og er derfor serveret med naan-brød til. 

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Wed, 10/05/2017 - 19:49


Du skal bruge: 
2 mellemstørrelses løg
2 fed hvidløg
1 hønsebouillon og 5 dl vand
2 gulerødder
1/2 spsk spidskommen
1 spsk paprika
1/2 tsk gurkemeje
1/2 tsk chili
1 bundt bredbladet persille
200g røde linser
1 dåse hakkede tomater
3 dl æblemost

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Skær løg og hvidløg i grove stykker og kom dem i en blender. 
Opløs bouillonterningen i de 5 dl kogende vand. 
Kom alle krydderierne i blenderen sammen med cirka 1 dl af hønsebouillonen. Blend det hele til en fin løgmasse. 
Skyl persillen og hak det groft. 
Kom lidt olie i en gryde. Tilsæt løgmassen og halvdelen af persillen. Lad det svitse et par minutter og nyd duften. 
Riv gulerødderne. Skyl linserne i vand.
Tilsæt begge dele til gryden sammen med de hakkede tomater, resten af bouillonen samt æblemosten.
Lad det småsimre i 45 minutter. Inden servering tilsættes den anden halvdel af persillen og simrer med et par minutter.  
 
Tip: Man kan også tilsætte andre rodfrugter såsom patinak og persillerod.
Og hvis man ønsker en suppe med mere væde kan man tilsætte et par dl vand mere til bouillonen. 
 
Inspireret af opskriften Kaliffens Linsesuppe fra bogen Meyers Simremad

opskrift tilføjet af Lene Bek Jørgensen Mon, 09/01/2017 - 19:41


Du skal bruge: 
1 stk finthakket chili
1 hakket løg
2 fed hvidløg
1 bundt palmekål skåret groft
1 tsk sukker
saft og skal af 1 citron
2 spsk sojasauce
Olie til stegning
400g oksekød i tern
1 dåse kokosmælk

Antal personer: 
4
Fremgangsmåde: 

Varm olien op og svits løg, hvidløg og chili. TIlsæt derefter oksekødet. Brun kødet. Tilsæt kokosmælk, soya, sukker og citron og lad det simre til kødet er mørt. Tilsæt herefter palmekålen og lad det koge op.
Server evt. med ris

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Thu, 24/11/2016 - 21:07


Du skal bruge: 
1 squash
4 mellemstore kartofler
1 løg
2 spsk hvedemel
½ tsk bagepulver
½ tsk salt
2 æggehvider
olie til stegning

Antal personer: 
8-10 pandekager
Fremgangsmåde: 

Squash, løg og kartofler rives og presses fri for væde i et viskestykke.
Herefter røres disse med sammen medmel, bagepulver salt og æggehvider.
Kom fire skefulde grøntsagsmasse på en varm pande med olie. Brug en spatel til at presse dem flade og lad dem stege 2 mintter på hver side.
Læg derefter pandekagerne på en bageplade og når alle pandekagerne er færdige bages de færdige ca 10 minutter ved 200 grader.

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Wed, 26/08/2015 - 14:35


Du skal bruge: 
200 g rabarber i tynde skiver
1 hakket løg
1-2 finthakket røde chilipebre
5 spsk sukker
1 spsk æblecidereddike
1⁄2 tsk groft salt

Fremgangsmåde: 

Bring alle ingredienserne i kog i en tykbundet gryde. Kog relishen ved svag varme og under låg i ca. 10 min hvor du rører af og til indtil den har en moset konsistens. Lad den køle lidt af og put den i et skoldet glas.
Relishen er rigtig god til kylling, ost, skinke eller en æggemad og giver et frækt sommerpift til din mad.

opskrift tilføjet af Susanne Kolle Mon, 22/06/2015 - 19:57


Du skal bruge: 
600 g løg
50 g. smør
2 spsk mel
1 liter okseboullion (grøntsags kan også fungere)
en håndfuld frisk timian
5 laurbærblade
300 g. emmentaler
3-4 skiver franskbrød

Antal personer: 
4 personer
Fremgangsmåde: 

Løgene skæres i tynde skiver og svitses i smøren, de skal svitse indtil de er nærmest karameliserede; ca en times tid under jævnlig omrøring.
Så drysses melet over løgene og det vendes rundt. Herefter tilsættes boullion.
Timian og laurbærblade kommes i en tepose (så det kan fiskes op igen) og kommes i suppen.
Suppen skal nu simre i ca 20 min.
 
Mens suppen simrer ristes franskbrødet på 180 grader, så det bliver helt tørt. Herefter smages suppen til med salt og peber.
 
Suppen hældes nu i skåle, som kan tåle at gå i ovnen (fx portionsanrettet) og hver skål får et "låg" af franskbrød, som så dækkes med rigeligt ost.
Hele herligheden ryger nu en tur i ovnen til osten bobler og bliver gylden.

opskrift tilføjet af Sara Waack-Möller Mon, 22/06/2015 - 19:30


Du skal bruge: 
rødbeder
kartofler
jordskokker
persillerod
pastinakker

Fremgangsmåde: 

Fremgangsmåden her...
Almindelig pizzadej laves – efter den opskrift man nu bedst kan lide. Fx /opskrifter/kartoffelpizza
Rodfrugterne skæres i tynde skiver (hvis man har et mandolinjern, er det langt det nemmeste). Alle rodfrugter kan blandes eller man kan lave en hel pizza kun med en enkelt topping.
Under rodfrugterne smøres et tyndt lagt pesto ud af den slags man bedst kan lide (man bruger ca 1 glas på 2 pizzaer), og ovenpå lægges rodfrugterne så de dækker og gerne overlapper hinanden lidt. Der rives en god ost udover fyldet og sluttes af med groft salt. På kartoffelpizza kan der med fordel drysses frisk rosmarin ud over inden den bages.
Pizzaen skal alt efter rodfrugternes tykkelse bages ved 200 grader i ca. 20 min.
 

opskrift tilføjet af Sara Waack-Möller Mon, 22/06/2015 - 19:10