mynte

Du skal bruge: 
Rødbedesalat
• 500 gram rødbede
• 2 appelsiner
• ½ rødløg
• ½ bundt mynte
• 1/3 tsk. fint salt

Dressing
• 100 gram cashewnødder
• 1 dl. vand
• 3 spsk. citronsaft
• 1 hvidløg
• 1 tsk. olivenolie
• ½ tsk. fint salt
• ½ tsk. friskkværnet sort peber

Antal personer: 
2-4
Fremgangsmåde: 

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skær den øverste 1½ cm af det hele hvidløg af, så der er åbnet til alle hvidløgsfeddene i toppen. Hæld olien ned i hvidløget og pak det ind i stanniol. Bag hvidløget i 30 minutter.
Læg cashewnødderne i en skål og lad dem trække i kogende vand i ½ time. Hæld vandet fra og kom dem i en kraftig blender med de resterende ingredienser. Hvidløgsfeddene kan efter bagning nemt presses ud af skallerne. Blend i et par minutter, til dressingen er helt fri for klumper og smag til med salt og citronsaft.
Skræl rødbederne. Kør dem gennem en spiralizer eller brug alternativt et mandolinjern eller et almindeligt rivejerns grove side (Resultatet bliver ikke helt så flot og konsistensen er også bedst hvis der bruges spiralizer). Fjern appelsinskrællerne og skær appelsinerne i små stykker. Skær det halve rødløg i tynde skiver. Vend frugt og grønt sammen med salt. Hæld nu den ønskede mængde dressing over salaten og læg myntebladene øverst.
 

opskrift tilføjet af Mau Lindow Wed, 19/09/2018 - 09:59


Du skal bruge: 
Porresuppe med ærter
• 2 store porrer (300 gram)
• 100 gram grønne ærter
• 8 dl. grøntsagsbouillon
• 1,5 dl. sojafløde
• 1 spsk. olivenolie
• 1 spsk. citronsaft
• ½ tsk. friskkværnet sort peber

Bagte gulerødder
• 500 gram gulerødder
• 1½ spsk. olivenolie
• 1 spsk. æbleeddike
• 1 tsk. sukker
• ½ tsk. chilipulver
• ½ tsk. fint salt

Myntepesto
• 1 dl. smagsneutral olie
• 1 bundt mynte
• 50 gram cashewnødder
• 1 spsk. citronsaft
• 3 spsk. vand
• 1 fed hvidløg
• 1/3 tsk. fint salt

Antal personer: 
2-3
Fremgangsmåde: 

Myntepesto: Lad cashewnødderne ligge i blød i koldt vand i 3 timer. Hæld herefter vandet fra. Blanchér mynten med stilke i 45 sekunder. Læg den så kort i isvand for at stoppe tilberedningen. Dup mynten tør med køkkenrulle og kom den i en kraftig blender sammen med de resterende ingredienser. Blend i et par minutter, til pestoen er helt glat.

Bagte gulerødder: Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Rens gulerødderne men lad gerne skrællen blive på. Skær dem i aflange stykker med en tykkelse på ca. 1 cm. Vend dem sammen med chilipulver og de resterende ingredienser, læg dem på en bageplade og bag dem i 15 minutter. Vend dem så på pladen og bag i yderligere 10-15 minutter.

Suppe: Snit porrerne, inklusiv den grønne top, i skiver med en tykkelse på 2 cm. Opvarm olivenolien i en gryde og steg porrerne i et par minutter ved høj varme. Tilsæt herefter ærter, bouillon, salt og peber og lad suppen koge under låg i 10 minutter. Hæld nu fløde og citronsaft i suppen og blend den med en stavblender. Smag til med salt. Server suppen med de bagte gulerødder og myntepesto.

Velbekomme!

opskrift tilføjet af Mau Lindow Sat, 10/03/2018 - 16:26


Du skal bruge: 
Pandekager:
2 æg
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
30 g brændenælder
50 g grahamsmel
100 g hvedemel
3,5 dl mælk
50 g smeltet smør

Tilbehør:
100 g feta
2 spsk græsk yoghurt
salt/peber
Citron
200 g kyllingebryst
12 asparges
1/2 squash i stænger
Frisk mynte
6 Radiser
1 Forårsløg

Antal personer: 
2
Fremgangsmåde: 

Pandekager:

2 æg, salt, bagepulver, brændenælder, grahamsmel, hvedemel og smeltet smør røres sammen. Massen løsnes op under omrøring med mælk til en flydende pandekagedej. Pandekagerne bages på panden i smør ved svag varme til de er gyldne på begge sider.

 

Tilbehør:

Fetacreme: 100 g Feta, 2 spsk græsk yoghurt moses sammen med saften fra 1/2 citron.

Grillet tilbehør: Asparges og squash steges og vendes forsigtigt på panden til de et let gyldne. Efterfølgende steges kyllingebrysten. Krydr med salt og peber.

Drys: Frisk mynte, radiser og forårsløg hakkes. Og 1/2 citron skæres i både.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Thu, 11/05/2017 - 10:15