mynte

Du skal bruge: 
Porresuppe med ærter
• 2 store porrer (300 gram)
• 100 gram grønne ærter
• 8 dl. grøntsagsbouillon
• 1,5 dl. sojafløde
• 1 spsk. olivenolie
• 1 spsk. citronsaft
• ½ tsk. friskkværnet sort peber

Bagte gulerødder
• 500 gram gulerødder
• 1½ spsk. olivenolie
• 1 spsk. æbleeddike
• 1 tsk. sukker
• ½ tsk. chilipulver
• ½ tsk. fint salt

Myntepesto
• 1 dl. smagsneutral olie
• 1 bundt mynte
• 50 gram cashewnødder
• 1 spsk. citronsaft
• 3 spsk. vand
• 1 fed hvidløg
• 1/3 tsk. fint salt

Antal personer: 
2-3
Fremgangsmåde: 

Myntepesto: Lad cashewnødderne ligge i blød i koldt vand i 3 timer. Hæld herefter vandet fra. Blanchér mynten med stilke i 45 sekunder. Læg den så kort i isvand for at stoppe tilberedningen. Dup mynten tør med køkkenrulle og kom den i en kraftig blender sammen med de resterende ingredienser. Blend i et par minutter, til pestoen er helt glat.

Bagte gulerødder: Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Rens gulerødderne men lad gerne skrællen blive på. Skær dem i aflange stykker med en tykkelse på ca. 1 cm. Vend dem sammen med chilipulver og de resterende ingredienser, læg dem på en bageplade og bag dem i 15 minutter. Vend dem så på pladen og bag i yderligere 10-15 minutter.

Suppe: Snit porrerne, inklusiv den grønne top, i skiver med en tykkelse på 2 cm. Opvarm olivenolien i en gryde og steg porrerne i et par minutter ved høj varme. Tilsæt herefter ærter, bouillon, salt og peber og lad suppen koge under låg i 10 minutter. Hæld nu fløde og citronsaft i suppen og blend den med en stavblender. Smag til med salt. Server suppen med de bagte gulerødder og myntepesto.

Velbekomme!

opskrift tilføjet af Mau Lindow Sat, 10/03/2018 - 16:26


Du skal bruge: 
Pandekager:
2 æg
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
30 g brændenælder
50 g grahamsmel
100 g hvedemel
3,5 dl mælk
50 g smeltet smør

Tilbehør:
100 g feta
2 spsk græsk yoghurt
salt/peber
Citron
200 g kyllingebryst
12 asparges
1/2 squash i stænger
Frisk mynte
6 Radiser
1 Forårsløg

Antal personer: 
2
Fremgangsmåde: 

Pandekager:

2 æg, salt, bagepulver, brændenælder, grahamsmel, hvedemel og smeltet smør røres sammen. Massen løsnes op under omrøring med mælk til en flydende pandekagedej. Pandekagerne bages på panden i smør ved svag varme til de er gyldne på begge sider.

 

Tilbehør:

Fetacreme: 100 g Feta, 2 spsk græsk yoghurt moses sammen med saften fra 1/2 citron.

Grillet tilbehør: Asparges og squash steges og vendes forsigtigt på panden til de et let gyldne. Efterfølgende steges kyllingebrysten. Krydr med salt og peber.

Drys: Frisk mynte, radiser og forårsløg hakkes. Og 1/2 citron skæres i både.

opskrift tilføjet af Dennis Hensel Thu, 11/05/2017 - 10:15